|
Kawa mielona Aurile Antioxidant
Czasu nie cofniemy, ale współczesna nauka pozwala nam na zminimalizowanie negatywnych efektów jego upływu. Pomagają w tym wybrane przez nas bioaktywne składniki: jagody açai, zielona mate, cynk oraz witamina E. To połączenie najefektywniejszych antyoksydantów i znakomitej kawy to przepyszny eliksir młodości, którym możesz cieszyć się każdego dnia! Korzystaj ze skarbca natury!
Szczególnie polecana dla osób:
- pragnących zmienić swój styl życia na zdrowszy,
- zamieszkujących duże aglomeracje miejskie, w zanieczyszczonym środowisku naturalnym,
- mających złe nawyki żywieniowe,
- narażonych na długotrwały stres,
- palących papierosy.
Działanie składników:
- zapewniają ochronę przed wolnym rodnikami blokując ich destrukcyjne działanie,
- chronią komórki przed stresem oksydacyjnym,
- pomagają w prawidłowej syntezie DNA,
- pomagają w prawidłowym działaniu układu odpornościowego,
- pomagają zachować zdrowy wygląd skóry.
Składniki wzbogacające:
- Cynk(Zn) – to jeden z tych niezbędnych mikroelementów, który ma wpływ na niemalże wszystkie życiowe procesy. Uczestniczy w przemianach metabolicznych, wpływa na pracę układu odpornościowego. Chroni również komórki przed stresem oksydacyjnym.
- Green mate (inaczej: ostrokrzew paragwajski, Ilex paraguariensis) – słynie nie tylko ze swoich energetycznych, ale także leczniczych właściwości. Działa pobudzająco, pomaga zredukować zmęczenie i stres, zwiększa odporność na stres, ale jest też silnym antyoksydantem.
- Jagody açai – antyoksydant pochodzący z dziewiczych lasów Amazonii. To ciemnofioletowe owoce palmy brazylijskiej (Euterpe oleracea). Ich wszechstronnych dobroczynnych właściwości nie sposób przeszacować: chronią przed wolnymi rodnikami, oczyszczają organizm z toksyn, przyspieszają metabolizm, zwiększają odporność na stres. Nic dziwnego, że są zaliczane do tzw. super owoców!
- Witamina E
Charakterystyka:
- Gatunek: arabika + robusta (Master Blend) - Nasze kawy funkcyjne i kawy aromatyzowane powstały na bazie oryginalnej mieszanki ziaren z orientalnych gatunków arabika i robusta, przygotowanej według tradycyjnej włoskiej receptury. Jej podstawę smakową tworzą szczepy pochodzące ze wschodniej Azji, o charakterystycznym korzenno-drzewnym aromacie. Aksamitna arabika wprowadza do kompozycji delikatnie kwaskowatą nutę, natomiast intensywna robusta wzmacnia ją, nadając ostrzejsze tony. Idealnie zrównoważona, bogata całość rozwija pełnię smaku.
- Pochodzenie: Azja Wschodnia
- Uprawa: do 800 m n.p.m.
- Palenie: średnio palona (American Roast) - Kawy Aurile są palone w Polsce, w temperaturze 210˚C przez około 20 minut, a następnie starannie schładzane cyrkulującym powietrzem. Podczas palenia ziarna przybierają jasnobrązowy kolor. Po wypaleniu powierzchnia ziaren jest sucha, a ich smak jest złożony i świetnie zrównoważony, jeśli chodzi o słodycz, gorycz i kwaskowatość. Nad całością przebiegu palenia i suszenia kawy czuwają wykwalifikowani kiperzy.
- Aromat: orientalny, korzenno-drzewny
- Smak: mocny, wyrazisty
- Crema: doskonała, gruba, długo utrzymująca się
- Kofeina: 138 mg / filiżanka napoju
- Mielenie: średnio mielona
- Pakowanie: hermetycznie zamykana folia + zewnętrzny kartonik
Wskazówki dotyczące przygotowania: do zalewania gorącą wodą lub przygotowywania w różnego typu zaparzaczach i ekspresach (ciśnieniowych, przelewowych, typu moka). Doskonała także z mlekiem, syropami i przyprawami.
Skład:
- kawa mielona [96,7%], - ekstrakt z green mate (1,5%, 150 mg w porcji), - ekstrakt z jagód açai (1,0%, 100 mg w porcji), - jednowodny siarczan cynku (źródło cynku), - witamina E, - przeciwutleniacz – kwas askorbinowy.
Waga: 250 g
Zobacz nasze pozostałe aukcje:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|