Przedmiotem aukcji jest:
Kawa Grower's Cup Gwatemala
Jednorazowy ekspres z kawą.
Wyborna kawa z najlepszych regionów świata w Twoim plecaku, torbie i walizce.
Kawa Grower's Cup to doskonały aromat i orzeźwiający smak, bez konieczności mycia naczyń z fusów. Wystarczy zalać wrzątkiem torebkę Growers Cup, by po pięciu minutach cieszyć się aż trzema filiżankami aksamitnej kawy. Po wypiciu opakowanie po prostu wyrzucamy do kosza. Zaparzanie pysznej kawy w podróży jeszcze nigdy nie było tak przyjemne!
Kawa Grower's Cup Gwatemala, Quiche
Kawa Arabica z Gwatemali. Ziarna kawy pochodzą z plantacji o nazwie „Asocjacion Chajulense Val Vag Quvol” która została założona w 1990 roku przez grupę 1800 farmerów. Dzięki poszanowaniu naturalnych i tradycyjnych metod wytwarzania każda plantacja uznała, że uprawy organiczne to najlepszy sposób na przyszłość. Ich celem było podniesienie jakości kawy równocześnie podnosząc jakość życia w regionie. Misja ta została osiągnięta. Związek farmerów kontynuuje swe działania kładąc szczególny nacisk na ochronę środowiska, by przyszłe pokolenia również mogły uprawiać kawę i żyć na przyzwoitym poziomie. Dlatego też wszystkie kawy z tego regionu sprzedawane są w ramach Koalicji Sprawiedliwego Handlu.
Kawa jest aksamitna z delikatnym posmakiem gorzkiej czekolady, co nadaje jej wspaniałego body podkreślonego kwaskowatymi odcieniami jabłka. Uroczy smak wypełnia usta na długi czas.
Kawa: 100% Arabica z Gwatemali, organiczna, z certyfikatem Fair Trade (Koalicja Sprawiedliwego Handlu)
Gatunek: SHG (Stricly High Grown), Arabigo, Bourbon, Typica
Przetwarzanie: metoda mokra,
Rejon: Gwatemala, Quiche
Farma, miasto: Asociacion Chajulense, San Gaspar Chajul
Wysokość: 1[zasłonięte]200-15m n.p.m.
Waga: 26g
Producent: Coffeebrewer Nordic A/S, Dania
Jednostka certyfikująca ECO: DE-009-Oko-Kontrolstelle
Jak przygotować kawę - obrazkowa instrukcja obsługi
OTWARCIE ZAPARZANIE PODAWANIE
*Otwórz górę całkowicie, *Wlej 500 ml gorącej wody, *Rozszerz otwór z boku opakowania,
*Oderwij czerwoną tasiemkę, *Zapnij zapięcie strunowe, *Nalej tak, jak pokazano na rysunku,
*Rozszerz dół opakowania; *Zostaw na 5-6 min; *Rozkoszuj się pyszną kawą!
|
Świeżo parzona kawa z filtra. Dlaczego smakuje tak dobrze? Coffeebrewer to w zasadzie hybryda pomiędzy przelewowym ekspresem do kawy i prasą francuską. Pomysł na Coffeebrewer umożliwia doskonały proces ekstrakcji. Miejsce w podstawie opakowania umożliwia zgromadzenie się gorącej kawy i uzyskanie maksymalnego aromatu i smaku kawy. Filtr skutecznie oddziela parzoną kawę zgromadzoną w podstawie opakowania. Kiedy nalejesz pierwsze 1 ½ kubka, pozostała kawa będzie pod filtrem i proces parzenia zostanie zatrzymany. Oznacza to, że kawa nie przejdzie gorzkim smakiem jak w prasie francuskiej. Ponadto, używając Coffeebrewer można łatwo zdecydować jak mocną chcesz kawę. Jeśli chcesz żeby była łagodna i przyjemna musisz ją parzyć przez 4-5 min. Jeśli lubisz silny i stanowczy smak – parz kawę przez 8-9 min.
|
Zobacz jak to działa w praktyce:
Zobacz skąd pochodzi nasza kawa:
Zapraszamy na nasze pozostałe aukcje: