Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KASZTANY JADALNE PAKOWANE PRÓŻNIOWO GOTOWANE 400G

11-11-2014, 1:44
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 27 zł     
Użytkownik hildegarda-sklep
numer aukcji: 4756780119
Miejscowość Poznań
Zostało sztuk: 20    Wyświetleń: 27   
Koniec: 11-11-2014 01:52:50
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Masz pytania ?
  • chętnie na wszystkie odpowiemy
  • Pon - Pt od 8.00 do 20.00

telefon

+48 [zasłonięte]-507-280

 

email:

[zasłonięte]@hildegarda.sklep.pl

godziny otwarcia
Pon - Pt 8 - 20
adres

Centrum Zdrowia Św. Hildegardy

Poznań 61-655

ul. Murawa

Przedmioty wysyłamy do 48 h od momentu otrzymania wpłaty
Paczki wysyłamy
  • Paczka - 12
  • Paczka pobraniowa - 16
  • Kurier Przedpłata - 14zł
  • Kurier Pobranie - 16zł

Wpłaty prosimy wykonywać za pośrednictwem allegro lub przelewem tradycyjnym.

payu

Nr. konta
47 1910 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0488431 [zasłonięte] 341301

Regulamin dostępny na naszej stronie o mnie.

Zanim dokonasz zakupu wejdź na stronę o mnie i zapoznaj się z naszym regulaminem. Dokonanie zakupu na naszej aukcji jest równoznaczne z akceptacją naszego regulaminu.

 

 

Oryginalne, lecznicze kasztany jadalne pakowane próżniowo 400g zalecane przez św. Hildegarde z Bingen

 


Produkt bezglutenowy gotowy do spożycia. Doskonały do wszelkich potraw, także jako przekąska między posiłkami.

 

Kasztany jadalne zalecane są w kuchni Św. Hildegardy jako jeden z trzech produktów w 100% przyswajalnych przez organizm człowieka. Zawierają całą paletę mikro i makro elementów. Produkt gotowany i zapakowany próżniowo. Wzmacniają odporność, dodają siły i mają działanie antybakteryjne.

Opakowanie zawiera dwie saszetki po 200g.

Kraj pochodzenia: Francja

 

 

 

Złote reguły życia według św. Hildegardy

 

 

Hildegardowski program zdrowia opiera się na sześciu tzw. złotych regułach życia:

  • Właściwie jeść i pić,
  • Czerpać energię życiową z czterech żywiołów świata,
  • Przestrzegać rozsądnej równowagi między ruchem i spokojem, czyli pracą i odpoczynkiem,
  • Odnaleźć naturalny rytm snu i czuwania jako równoważących się sił,
  • Praktykować sztukę wydalania soków powodujących choroby,
  • Podtrzymywać uzdrawiające siły duchowe poprzez pełnienie cnót chrześcijańskich.

 

Zastosowanie tych sześciu nakazów sprawia, że ciało otrzymuje to, co niezbędne do zachowania zdrowia i dobrego samopoczucia, a w przypadku choroby – do zlikwidowania fizycznych i duchowych uwarunkowań dolegliwości.

 

Stosowanie diety Hildegardowskiej nie wiąże się, jak to ma miejsce w wielu innych dietach, z ryzykiem niedoborów lub nadmiaru składników odżywczych i mineralnych. Kuchnia Hildegardy zapewnia optymalne zaopatrzenie organizmu we wszystkie niezbędne składniki, czerpiąc w odpowiednich proporcjach ze wszystkich kategorii produktów spożywczych:

  • z orkiszu -węglowodany złożone, błonnik, białko, witaminy, sole mineralne, nienasycone kwasy tłuszczowe
  • z owoców i warzyw – węglowodany proste i złożone, witaminy, sole mineralne, białko roślinne
  • z mleka i produktów mlecznych -białko, tłuszcze, wapń
  • z mięsa i produktów mięsnych – białko zwierzęce, tłuszcze

Dieta Hildegardy to dieta głównie orkiszowo – warzywno – owocowa. Święta radziła, by orkisz był podstawą każdego głównego posiłku, czyli śniadania, obiadu i kolacji. Natomiast mleko i jego przetwory oraz mięso i produkty mięsne, traktowane w kuchni Hildegardy jedynie jako uzupełnienie jadłospisu, powinny być spożywane znacznie rzadziej i w ograniczonych ilościach.