Kasztany jadalne w łupinach. Gotowe do spożycia po obraniu, na ciepło lub zimno.
100% naturalne. Łatwo przyswajalne.
Polecane do mięs białych i dziczyzny, sałatek oraz jako przekąska.
Sekret ich charakterystycznego smaku tkwi
w kompozycji nuty słodkawej, mącznej z lekko orzechową.
Są bogatym źródłem: witaminy C, witamin z grupy B, kwasu foliowego,
miedzi, cynku, magnezu, żelaza, potasu, fosforu i selenu.
Są dobrym źródłem błonnika (3%) oraz antyoksydantów.
Mają właściwości antybakteryjne.
Zawierają niewiele tłuszczu (1,5%)
Są polecane w diecie Św. Hildegardy jako łatwo przyswajalny i odżywczy środek leczniczy.
Skład:
kasztany jadalne gotowane na parze*.
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli PL-EKO-07-12933.
Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna: 706.8 kJ (170 kcal)
Białko: 4,1 g
Węglowodany:34,8 g
Tłuszcz: 1,5 g
Cukry: 10,8 g
Błonnik: 3,0 g
Sód: 0,63 mg
Wapń: 19,5 mg
Witamina C: 23,3 mg
Fosfor: 75,23 mg
Żelazo: 1,05 mg
Cynk: 0,56 mg
Selen: 0,0016 mg
Certyfikaty *BIO
Data przydatności do spożycia: 11.11.2014
Producent: Bio Planete Francja
V:8
*************************************************************************************************************************