Ekologiczne KASZTANY jadalne
W brew pozorom KASZTAN jadalny nie ma nic wspólnego z KASZTANAMI, które rosną u nas w Polsce np. w parkach. Świeże KASZTANY można spożywać na surowo. Jeśli są już jednak wyschnięte należy poddać je obróbce termicznej. W Polsce zainteresowanie KSZTANAMI jadalnymi rośnie z roku na rok. A to nie tylko ze względu na smak. Kasztany JADALNE mają liczne, korzystne dla naszego ZDROWIA właściwości. Największą popularność zyskały wśród osób wystrzegających się GLUTENU, gdyż jest to bezpieczny produkt BEZGLUTENOWY. Kasztany JADALNE są bogate między innymi w:
witaminy A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K,
kwas foliowy,
potas,
wapń,
magnez,
żelazo,
cynk,
miedź,
fosfor,
błonnik,
kwas jabłkowy,
lecytynę.
Sposób przygotowania:
Gotowe do spożycia po obraniu, na ciepło lub na zimno.
Skład: kasztany jadalne gotowane na parze*
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli PL-EKO-07-12933
Opakowanie: 100g
SPRAWDŹ POZOSTAŁE AUKCJE W NASZYM SKLEPIE..
ZA WYSYŁKĘ PŁACISZ TYLKO RAZ !!!