Składniki: mąka ryżowa pełnoziarnista*, witamina B1
(*składniki ekologiczne)
Sposób przyrządzenia:
Zagotować mleko lub wodę. Pozostawić do wystygnięcia do temperatury40-50 st. C. Wymieszać składniki. Ostudzić do temperatury odpowiedniej do jedzenia (37 st. C) i podawać.
WAŻNE UWAGI: Nie należy używać butelki jako smoczka (ze względu na próchnicę zębów). Kaszkę należy zawsze przygotowywać zaraz przed podaniem. Resztki zużyć maksymalnie w ciągu godziny. Nie należy kaszki podgrzewać w mikrofalówce. W celu wzbogacenia posiłku w niezbędne kwasytłuszczowe zaleca się, aby do gotowania kaszki (zarówno mlecznej, jak i bezmlecznej) dodać1 łyżeczkę oleju roślinnego (słonecznikowego, rzepakowego lub kukurydzianego) lub masła. Pełnoziarniste kaszki SunBaby można wprowadzać do diety niemowlęcia po skończonym 4. miesiącu. Poszerzanie diety powinno się przeprowadzać stopniowo. Na początku kaszkę najlepiej podawać jako posiłek wieczorny, wraz z mlekiem matki lub mlekiem modyfikowanym do picia (dodając 2-3 łyżeczki do mieszanki). Później stosować jako bazę do pełnowartościowych posiłków (wraz z przecierami owocowymi lub warzywnymi).
Dawkowanie:
Pełnoziarnista kaszka po 4 miesiącu: 100 ml mleka pełnego,100 ml wody, 4 łyżki stołowe kaszy (ok. 20 g), gotowego pokarmu: 220 ml