Mleczno-bananowa kaszka pszenna firmy Holle, to doskonała propozycja na wieczorny posiłek dla niemowląt powyżej 6. miesiąca życia.
W skład kaszki wchodzi przede wszystkim mąka pszenna pełnoziarnista wytworzona z pszenicy pochodzącej z uprawy biodynamicznej, co oznacza, że roślina była nie tylko uprawiana zgodnie z zasadami rolnictwa ekologicznego, ale również zgodnie z rytmem biologicznym, dzięki czemu zachowała najwięcej wartości odżywczych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KASZKI:130 ml wody zagotuj i zostaw do ostygnięcia do ok. 50 stopni C. Dodaj do wody ok. 4-5 łyżek stołowych kaszki (ok. 40 g) i dokładnie wymieszaj. Podawaj w temperaturze ok. 37 stopni C.
Masa netto: 250 g
Składniki: mąka pszenna pełnoziarnista* (34%), zdemineralizowana serwatka w pros
zku* (21%),
mleko* w pros
zku odtłus
zc
zone (16,2%), olej roślinny*, pros
zek bananowy* (8,5%), maltodekstryna*, węglan wapnia, witamina A, B1, D.
*składnik rolnictwa ekologicznego
Pochodzenie surowców: rolnictwo UE / spoza UE
Produkt dla niemowląt powyżej 6. miesiąca.
Informacja alergiczna: produkt zawiera gluten, mleko, białko mleka krowiego, kukurydzę, białko mleka, pszenicę, laktozę. Może zawierać śladowe ilości fruktozy.
|
w 100g |
Porcja*** kaszki mlecznej powyżej 6-mca. |
Wartość energetyczna (kJ/kcal): |
1825/434 |
730/174 |
Tłuszcz (g): |
12,7 |
5,1 |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe (g): |
5,4 |
2,2 |
Węglowodany (g): |
64,4 |
25,8 |
w tym cukier** (g): |
31,4 |
12,6 |
Błonnik (g): |
4,9 |
2 |
Białko (g): |
13 |
5,2 |
Sól (g): |
0,2 |
0,08 |
Witamina A (µg): |
396 |
158 |
Witamina D (µg): |
8,2 |
3,3 |
Witamina B1 (mg): |
0,48 |
0,19 |
Wapń (mg): |
403 |
161 |
Zawiera naturalnie występujące cukry**.
Analiza podlega powszechnie przyjętym wahaniom wartości.
Po otwarciu zużyć w ciągu 2-3 tygodni.
1 opakowanie starcza na ok. 6. porcji*** posiłku.