Skład:
Kasza jaglana BIO 500 g PRODUKT BEZGLUTENOWY z certyfikatem
Produkt rolnictwa ekologicznego, z ziarna niemodyfikowanego genetycznie, nie zawiera sztucznych dodatków i konserwantów.
Proso jest bardzo zdrowe i zawiera witaminy z grupy B, witaminę E, magnez, potas,fosfor, wapń, mangan, cynk oraz żelazo. Posiadają również białko i węglowodany oraz posiada większą zawartość soli mineralnych niż w pszenicy, jęczmieniu i życie. Proso powinno więc często gościć na stole osób nie tolerujących glutenu oraz mających problemy z trzustką, wątrobą, jelitami oraz nerkami. Ponadto duża zawartość krzemu przyczynia się do leczenia chorych stawów i zbawiennie działa na paznokcie, zęby, włosy oraz skórę. W jaglance znajduje się również lecytyna, która poprawia pamięć i reguluje ilość cholesterolu we krwi.
Przygotowanie:
Kaszę dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, następnie produkt ugotować w świeżej wodzie. Czas gotowania może być różny, ok. 10 do 15 minut pod przykryciem. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek, a także na słodko.
Produkt ekologiczny, certyfikowany.
Alergia:
bez glutenu, bez mleka, bez jaj, bez soi, bez cukru, bez czekolady, bez skrobi pszennej, bez GMO
Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu.
Zawartość glutenu nie przekracza 20 mg/kg.
Zawartość alergenów w produkcie jest tylko orientacyjna. Przed wyborem prosimy sprawdzić specyfikację produktu oraz w razie niejasności skontaktować się z producentem.