KASZA JĘCZMIENNA Z PIECZARKAMI
DANIA BABCI ZOSI
:-) danie w kilka chwil
:-) 2 torebki na 4 osoby
:-) warzywa z naszego gospodarstwa
:-) tylko naturalne składniki
Oprócz ciekawych kompozycji warzywnych, świetnych jakościowo kasz i ryżu podstawą dań jest zmiana sposobu gotowania. Potrawy należy wsypać prosto do garnka i dusić w bardzo małej ilości wody. Powszechne gotowanie w torebkach, w zbyt dużej ilości wody, wypłukuje składniki odżywcze oraz SMAK!!! Spróbujcie, a już nigdy nie wrócicie do starego sposobu. Szczegóły na opakowaniach.
Kasza jęczmienna to ulubiona kasza Babci Zosi. Ugotowana na sypko jest nie tylko pysznym, ale i wykwintnym daniem. Babcia lubi łączyć ją z pieczarkami. Podaje ją do potraw mięsnych z sosem lub z dodatkiem świeżego masła oraz natki pietruszki, jako samodzielne danie.
Propozycja serwowania:
20 dkg polędwiczki wieprzowej pokrój w kostkę, na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, przesmaż mięso z dodatkiem czosnku (1 ząbek), soli i pieprzu cayenne. Smaż ok 5 minut, aż mięso się zarumieni. Wlej 200 g śmietany 22% oraz 100 ml wody, zagotuj. Podawaj z ugotowanym daniem SyS. Smacznego!
Skład:
kasza jęczmienna, pieczarki suszone (7%), cebula prażona (cebula, olej roślinny).
waga transportowa: ok.300g