Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KASZA GRYCZANA PALONA 500g SUPER JAKOŚĆ HIT

19-11-2014, 16:38
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 3.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 3.50 zł     
Użytkownik vibio_pl
numer aukcji: 4719191912
Miejscowość Brzozów
Kupiono sztuk: 5    Licytowało: 4    Wyświetleń: 41   
Koniec: 19-11-2014 15:35:21
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witamy Państwa na naszej aukcji. Przedmiotem aukcji jest:

Kasza Gryczana Palona 500g

Kraj pochodzenia : Polska


Powstaje z ziaren gryki poddanych prażeniu. Jest źródłem  fosforu, magnezu, manganu. Jest bezglutenowa.

Kasza gryczana prażona charakteryzuje się brązowym kolorem. Powstaje w
wyniku podwójnego prażenia gryki: przed i po łuskaniu ziaren. Kasza
gryczana jest doskonałym dodatkiem do obiadu czy kolacji.
Mogą
ją jeść także osoby z alergią na gluten. Zawiera dużo błonnika i
witamin z grupy B. Jak wybierać i przechowywać kaszę gryczaną.

Właściwości:


-Kasza zawiera około 50% mniej składników odżywczych niż kasza nieprażona.
-Bogata jest w lecytynę, witaminę E, rutynę.
-Działa wzmacniająco na  naczynia krwionośne, działa rozgrzewająco. Nie zawiera
glutenu, w związku z czym polecana jest osobom chorym na celiakię.

Stosowanie:

Idealnie nadaje się, jako
dodatek do mięs, a także na przykład składnik farszu do pierogów, bądź jako główne danie z innymi dodatkami.
Ziarna umieść w misce i opłucz zimną wodą. Płucz kaszę, wymieniaj wodę tak długo, aż woda będzie całkiem
czysta. W osobnym garnku gotuj wodę. Do gotującej się wody dodaj 2 łyżeczki oleju. Do gotującej się wody wsypuje się wypłukaną kaszę
gryczaną. Całość pozostawia się na średnim płomieniu do czasu, aż się zagotuje. Gdy woda zacznie wrzeć, zmniejsza się ogień do minimum i
przykrywa rondel pokrywką. Gotuje się kaszę przez około 15 minut. Po zagotowaniu wyłączyć ogień i pozostawić jeszcze 10 minut (kasza ciągle
ma być pod przykryciem). Na koniec dodać soli.