Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Karob - melasa z chleba świętojańskiego 800 g

27-04-2015, 11:01
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 24.80 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 24.80 zł     
Użytkownik dobra_zielarnia
numer aukcji: 5217764164
Miejscowość koszalin
Kupiono sztuk: 8    Licytowało: 4    Wyświetleń: 145   
Koniec: 27-04-2015 10:14:02
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nowa strona 1





Polecamy czekoladę z ziarna Hisp


Karob melasa z chleba świętojańskiego 800g



Zamiast czekolady – Karob!!!

100 % naturalny produkt.Nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów.

Bez dodatku cukru. Bez alergenów.

Melasa z Chleba Świętojańskiego: jest to ciemnobrązowy gęsty syrop z karmelowym posmakiem.

Zalety Karobu:

· jest doskonałym źródłem minerałów takich jak: magnez: 555 mg/100 g, żelazo:11,50/100 g, wapń: 3.150 mg/100 g, potas, 10.570 mg/100 g, fosfor: 778 mg/100 g, sód: 171 mg/100 g oraz witamin np. B1, B2, B3, E, a także wartości odżywczych: białkoi węglowodany,

· poprawia trawienie i można go stosować przy zaburzeniach· żołądkowo-jelitowych, (refluks żołądkowo-przełykowy)· może przyczynić się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi,· może być pomocny w leczeniu astmy i problemówwywołanych przez alergie,· nie zawiera kofeiny i jest polecany dla osóbz wysokim ciśnieniem krwi,· wspomaga kurację antygrypowa i przeciwkaszlową,· dzięki zawartości żelaza wspiera walkęz niedokrwistością,· jest bogaty w wapń i fosfor, i dzięki temu może być wykorzystywany w walce z osteoporozą,· wspomaga odporność organizmu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 1155 kJ/ 275 kcal, białko: 1,16-1,18g, węglowodany 62 g, tłuszcz 0,2-0,6 g




Zastosowanie Karobu:- do samodzielnego spożycia np. 2 łyżki dziennie,- jako słodziki do ciast, ciepłych i zimnych napojów, jogurtów, lodów, mleka, wszelkich deserów.- do pieczenia chleba, ciast i ciasteczek Przepis na pierniczki z Karobem:

olej-5 łyżek

mąka zwykła 2 szklanki

mleko sojowe-1 filiżanka

Karob-melasa z Chleba Świętojańskiego 6 łyżek

Karob-proszek z chleba Świętojańskiego-3 łyżki

proszek do pieczenia łyżeczka

przyprawa do piernika- według opakowania

Sposób przygotowania:Mokre składniki: Olej, mleko i melasę wymieszać razem. Suche składniki wymieszajcie razem i dodać powoli do mokrych ciągle mieszając. Ugniatać ciasto a po jego wyrobieniu odstawić na 30 minut do lodówki. Pierniczki w dowolnych kształtach piec w piekarniku w 180 stopniach około 10 minut.