Produkty zdrowe i ekologiczne tel. 662 [zasłonięte] 682 e-mail: eko-[zasłonięte]@wp.pl
Wpłaty można dokonać poprzez: lub wpłatę na konto: 65 1160 [zasłonięte] 2[zasłonięte]2020002 [zasłonięte] 521751
NIE WYSTAWIAMY FAKTURY VAT Kurier: 16 zł Poczta Polska: 12 zł Odbiór osobisty: 0 zł Białystok
Kupując na kilku naszych aukcjach lub większą ilość produktów – prosimy poczekać na mail odnośnie kosztów wysyłki.
Zamówienie wysyłamy po zaksięgowaniu wpłaty na naszym koncie.
|
Karob w formie proszku) - to zdrowa alternatywa dla czekolady i kakao. Można stosować go jako zamiennik kakao w ciastach, napojach ciepłych i zimnych oraz deserach. Jest naturalnie słodki oraz bogaty w wapń oraz witaminy, bezkofeinowy. Ma postać pudru o kolorze kakao. Karob (otrzymywany z nasion drzewka świętojańskiego) to najcenniejsze źródło wapnia, a jego zawartość jest dwukrotnie wyższa niż w mleku. Zawiera również inne minerały jak fosfor, potas, magnez, żelazo, mangan, bar, miedź oraz nikiel oraz witaminy - A, B2, B3 oraz D. Karob to zdrowa alternatywa dla kakao, gdyż nie posiada żadnych stymulantów ani substancji psychoaktywnych występujących w ziarnach kakaowca tj.: teobromina, kofeina, anandamid, fenyloetyloamina czy formamidyna, które mogą być przyczyną alergii. Ponadto nie zawiera kwasu szczawianowego blokującego prawidłowe wchłanianie wapnia. Składniki: karob jasny* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Opis: Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. |