Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KARMA DLA GRYZONI KRÓLIKA CHOMIKA ŚWINKI MORSKIEJ

27-01-2015, 0:15
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 89 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 89 zł     
Użytkownik euroecozoo
numer aukcji: 4988520293
Miejscowość Chełmża
Kupiono sztuk: 2    Licytowało: 2    Wyświetleń: 38   
Koniec: 26-01-2015 23:00:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

UWAGA NOWOŚĆ!

30KG PEŁNOWARTOŚCIOWEJ KARMY Z OWOCAMI
 
 
KARMA MIESZANKA DLA KRÓLIKA, ŚWINKI, CHOMIKA
i innych gryzonii
   

Przedmiotem sprzedaży jest karma dla gryzonii

30KG w cenie 89,00 zł

 

+WYSYŁKA KURIERSKA GRATIS!

NAJLEPSZA KARMA NA ALLEGRO!

 

 PEŁNOWARTOŚCIOWA KARMA

 

PRZEZNACZONA DLA GRYZONII WSZYSTKICH RAS

 

Hodujesz chomika, szynszylę, królika świnkę morską lub koszatniczkę? Szukasz dla nich dobrego i naturalnego pożywienia? Sprawdź naszą mieszankę dla gryzoni. Oferowana przez nas karma to gwarancja najlepszego wyboru. Starannie opracowane receptury, najwyższej jakości składniki, bogactwo walorów odżywczych i smakowych sprawi, że Twoje zwierzątka będą zdrowo i prawidłowo odżywione.
 
POKARM ZBLIŻONY DO POŻYWIENIA GRYZONI JAKIM ŻYWIĄ SIĘ ŻYJĄC NA WOLNOŚCI. NISKA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU, BOGACTWO WITAMIN DOSKONALE WPŁYWAJĄ NA TRAWIENIE GRYZONIA.

Skład:

ekstrudowana: pszenica, owies, jęczmień, kukurydza, rzepak, groch żółty, słonecznik, chrupki kukurydziane i pszeniczne, ciasteczka zbożowe

kandyzowane owoce: banan, truskawka, jabłko, kiwi, brzoskwinia, morele, gruszka

 
Ekstruzja należy do nowych technik obróbki surowców i polega na obróbce ciśnieniowej i termicznej surowca, w wyniku której otrzymujemy ciśnienie dochodzące do 20 MPa (200atm) i temperaturę do 200 °C w czasie około 30s.

Proces ten należy do HTST. (z ang. wysoka temperatura krótki czas) co jest bardzo przyjazne dla obrabianego surowca. W wyniku procesu ekstruzji zachodzi szereg zmian fizykochemicznych a więc i jakościowych surowca. W naszym przypadku do najważniejszych z nich zalicza się zwiększenie strawności białka i wysterylizowanie produktu.
 
 
Zalety ekstruzji:

Trwałość produktów poddanych metodzie ekstruzji jest bardzo wysoka. Wysoka temperatura i ciśnienie wytworzone w cylindrze ekstrudera niszczy bakterie salmonella jak i wszystkie inne bakterie chorobotwórcze.

Jednocześnie ze względu na bardzo krótki czas trwania procesu (do 30 sekund) nie wpływa on niszcząco na aminokwasy i nie dochodzi do denaturacji białka. Przy prawidłowym przechowywaniu produkty poddane procesowi mogą być magazynowane przez co najmniej rok.
 
 
 
 
 
 
 
ZOBACZ RÓWNIEŻ PODOBNE W TEJ KATEGORII
 
 
dlagryzoni12a
 
inne aukcje














..:: Zapraszamy do sprawdzenia całej oferty ::..
Kliknij tu, aby przejść do całej ofery















Dziękujemy za zaufanie i zapraszamy ponownie.