Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KARMA DLA GRYZONI KRÓLIKA CHOMIKA ŚWINKI MORSKIEJ

21-01-2015, 0:13
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 89 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 89 zł     
Użytkownik euroecozoo
numer aukcji: 4969395357
Miejscowość Chełmża
Kupiono sztuk: 9    Licytowało: 9    Wyświetleń: 189   
Koniec: 20-01-2015 23:00:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha



30KG PEŁNOWARTOŚCIOWEJ KARMY Z OWOCAMI

KARMA MIESZANKA DLA KRÓLIKA, ŚWINKI, CHOMIKA i innych gryzonii

 

PRZESYŁKA KURIERSKA GRATIS!

Promocyjna cena: 89,00 zł

       NAJLEPSZA NA ALLEGRO!

     Karma pełnowartościowa

dlagryzoni12a

Waga 30 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 


PRZEZNACZONA DLA GRYZONII WSZYSTKICH RAS


Hodujesz chomika, szynszylę, królika świnkę morską lub koszatniczkę? Szukasz dla nich dobrego i naturalnego pożywienia? Sprawdź naszą mieszankę dla gryzoni. Oferowana przez nas karma to gwarancja najlepszego wyboru. Starannie opracowane receptury, najwyższej jakości składniki, bogactwo walorów odżywczych i smakowych sprawi, że Twoje zwierzątka będą zdrowo i prawidłowo odżywione.
 
POKARM ZBLIŻONY DO POŻYWIENIA GRYZONI JAKIM ŻYWIĄ SIĘ ŻYJĄC NA WOLNOŚCI. NISKA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU, BOGACTWO WITAMIN DOSKONALE WPŁYWAJĄ NA TRAWIENIE GRYZONIA.


Skład:    

 

pszenica, owies, słonecznik czarny drobny, kukurydza ćwiartki, sorgo czerwone, proso czerwone, proso białe, dari włoskie, kanar, rzepak, groch żółty, słonecznik pasiak iryga

ekstrudat: jęczmień, kukurydza, chrupki kukurydziane i pszeniczne, produkty pochodzenia piekarniczego, kandyzowane owoce, czips ziemniaczany

 




 
Ekstruzja należy do nowych technik obróbki surowców i polega na obróbce ciśnieniowej i termicznej surowca, w wyniku której otrzymujemy ciśnienie dochodzące do 20 MPa (200atm) i temperaturę do 200 °C w czasie około 30s.

Proces ten należy do HTST. (z ang. wysoka temperatura krótki czas) co jest bardzo przyjazne dla obrabianego surowca. W wyniku procesu ekstruzji zachodzi szereg zmian fizykochemicznych a więc i jakościowych surowca. W naszym przypadku do najważniejszych z nich zalicza się zwiększenie strawności białka i wysterylizowanie produktu.
 
 
Zalety ekstruzji:

Trwałość produktów poddanych metodzie ekstruzji jest bardzo wysoka. Wysoka temperatura i ciśnienie wytworzone w cylindrze ekstrudera niszczy bakterie salmonella jak i wszystkie inne bakterie chorobotwórcze.

Jednocześnie ze względu na bardzo krótki czas trwania procesu (do 30 sekund) nie wpływa on niszcząco na aminokwasy i nie dochodzi do denaturacji białka. Przy prawidłowym przechowywaniu produkty poddane procesowi mogą być magazynowane przez co najmniej rok.


 
  
 
 
 
ZOBACZ RÓWNIEŻ PODOBNE W TEJ KATEGORII
 
 
dlagryzoni12a