Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KARMA DLA GRYZONI KRÓLIKA CHOMIKA ŚWINKI MORSKIEJ

19-01-2015, 23:02
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 90 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 90 zł     
Użytkownik euroecozoo
numer aukcji: 4966447257
Miejscowość Chełmża
Kupiono sztuk: 2    Zostało sztuk: 98    Licytowało: 2    Wyświetleń: 69   
Koniec: 19-01-2015 23:00:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha



WYSOKOENERGETYCZNA KARMA DLA GRYZONI

 

Promocyjna cena: 90,00 zł

       Mieszanka Pełnowartościowa

Opakowanie: 30 Kg

siankotrociny12a dlagryzoni12a

       Dla Gryzoni Wszystkich Ras


 

 

 

 

 

 

 


 

 



 

PEŁNOWARTOŚCIOWA KARMA PREMIUM

PRZEZNACZONA DLA GRYZONII WSZYSTKICH RAS

 
Hodujesz chomika, szynszylę, królika świnkę morską lub koszatniczkę? Szukasz dla nich dobrego i naturalnego pożywienia? Sprawdź naszą mieszankę dla gryzoni. Oferowana przez nas karma to gwarancja najlepszego wyboru. Starannie opracowane receptury, najwyższej jakości składniki, bogactwo walorów odżywczych i smakowych sprawi, że Twoje zwierzątka będą zdrowo i prawidłowo odżywione.
 
POKARM NAJBARDZIEJ ZBLIŻONY DO POŻYWIENIA GRYZONI JAKIM ŻYWIĄ SIĘ ŻYJĄC NA WOLNOŚCI. NISKA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU, BOGACTWO WITAMIN DOSKONALE WPŁYWAJĄ NA TRAWIENIE GRYZONIA. NATURALNY POKARM OPARTY NA PONAD 18 SKŁADNIKACH

Skład:    
pszenica, owies, słonecznik czarny drobny, kukurydza ćwiartki, sorgo czerwone, proso czerwone, proso białe, dari włoskie, kanar, rzepak, groch żółty, słonecznik pasiak iryga, ekstrudowane chrupki kukurydziane i pszeniczne, prażone ziemniaki, kandyzowane suszone owoce, ciasteczka zbożowe
 
Ekstruzja należy do nowych technik obróbki surowców i polega na obróbce ciśnieniowej i termicznej surowca, w wyniku której otrzymujemy ciśnienie dochodzące do 20 MPa (200atm) i temperaturę do 200 °C w czasie około 30s.

Proces ten należy do HTST. (z ang. wysoka temperatura krótki czas) co jest bardzo przyjazne dla obrabianego surowca. W wyniku procesu ekstruzji zachodzi szereg zmian fizykochemicznych a więc i jakościowych surowca. W naszym przypadku do najważniejszych z nich zalicza się zwiększenie strawności białka i wysterylizowanie produktu.
 
 
Zalety ekstruzji:

Trwałość produktów poddanych metodzie ekstruzji jest bardzo wysoka. Wysoka temperatura i ciśnienie wytworzone w cylindrze ekstrudera niszczy bakterie salmonella jak i wszystkie inne bakterie chorobotwórcze.

Jednocześnie ze względu na bardzo krótki czas trwania procesu (do 30 sekund) nie wpływa on niszcząco na aminokwasy i nie dochodzi do denaturacji białka. Przy prawidłowym przechowywaniu produkty poddane procesowi mogą być magazynowane przez co najmniej rok.