Witam Serdecznie na Mojej Aukcji!!!
Dziś do zaoferowania mam dla Państwa:
KARCZOCHY SERCA
Serca karczocha są doskonałe na surowo. Pokrojone w cienkie plasterki, zmieszane z płatkami parmezanu, położone na rukoli, polane dobrą oliwą i sokiem z cytryny. Albo w duecie z plasterkami pieczarek, w formie carpaccio, skropione truflową oliwą. Pyszne są przecięte na ćwiartki, wrzucone na patelnię z czosnkiem (na zdjęciu), smażone w cieście, pieczone z nadzieniem, dodane do warzyw duszonych z pomidorami, jako baza smakowa risotta lub sosu do makaronu. W łagodnym klimacie śródziemnomorskim różne odmiany owocują niemal przez okrągły rok. Malutkie młode karczochy można jeść w całości, surowe lub gotowane. Wystarczy usunąć kilka zewnętrznych liści i spiczasty czubek. Są miękkie, delikatne i nie zdążył się w nich wykształcić włochaty środek. Ale kiedy widzimy na straganie karczochy małe i duże, nie znaczy to, że małe są młode. Mogą być dojrzałe i włókniste, ale nieduże, bo rosły na dolnych gałęziach.
Waga netto 2600kg
PRZY ZAKUPIE KILKU RZECZY PROSZĘ PYTAĆ O KOSZT WYSYŁKI.