SOK Z KARCZOCHA
500 ML
Czy wiesz, że… Karczoch uprawiany był przez starożytnych Egipcjan. Znany był również starożytnym Rzymianom i Grekom, którzy cenili go nie tylko za jego walory smakowe, ale również za właściwości lecznicze. Stosowano go przy leczeniu niestrawności oraz przy dolegliwościach wątroby. Od XI w. karczoch był uprawiany w krajach basenu Morza Śródziemnego.
Najbardziej cenioną substancją zawartą w karczochu jest cynaryna. Związek ten został przebadany przez współczesną medycynę akademicką. Jest on znany ze zdolności do obniżania „złego” cholesterolu. Wspomaga utrzymanie prawidłowego poziomu trójglicerydów we krwi. W jego składzie znajdziemy również: kwas jabłkowy i mlekowy, flawonoidy, sterole i garbniki, a także witaminy z grupy B oraz witaminę A.
Suplement diety: Karczoch 99,8%.
Skład:
sok z karczocha, kwas cytrynowy (regulator kwasowości).
Przed użyciem wstrząsnąć. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Sok może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii. Po otwarciu spożyć w ciągu 21 dni, przechowywać w lodówce.
Sposób użycia:
20 ml raz dziennie minimum pół godziny przed posiłkiem.