Czy wiesz, że… Karczoch uprawiany był przez starożytnych Egipcjan. Znany był również starożytnym Rzymianom i Grekom, którzy cenili go nie tylko za jego walory smakowe, ale również za właściwości lecznicze. Stosowano go przy leczeniu niestrawności oraz przy dolegliwościach wątroby. Od XI w. karczoch był uprawiany w krajach basenu Morza Śródziemnego.
Najbardziej cenioną substancją zawartą w karczochu jest cynaryna. Związek ten został przebadany przez współczesną medycynę akademicką. Jest on znany ze zdolności do obniżania „złego” cholesterolu. Wspomaga utrzymanie prawidłowego poziomu trójglicerydów we krwi. W jego składzie znajdziemy również: kwas jabłkowy i mlekowy, flawonoidy, sterole i garbniki, a także witaminy z grupy B oraz witaminę A.
Karczoch 99,8% soku z karczocha.
Objętość: 500 ml.
Skład: sok z karczocha, kwas cytrynowy (regulator kwasowości). Przed użyciem wstrząsnąć. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Sok może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii. Po otwarciu spożyć w ciągu 21 dni, przechowywać w lodówce.
![](http://marketbio.pl/media/products/3dc82e34c970d<span class=hidden_cl>[zasłonięte]</span>c8011b9c99335f1/images/karczoch.png)
W sklepie
za jedyne
33.99zł
Kup teraz!
![](http://adaka.pl/images/banera.jpg)