Wymiarowanie podlega standardowym tolerancjom stosowanym przy szkle wydmuchiwanym. Koronne zamknięcie oraz karafa wykonane są ze szkła wydmuchiwanego, bezołowiowego. Do wykonania „Kwiatu Życia” umieszczonego na karafie Golden Alladin używane jest 23,8 karatowe złoto. Produkcja karaf witalizacyjnych odbywa się wg starej tradycji manufaktur szkła, każda sztuka jest unikatem. Lekkie niedokładności w wymiarach, tworzenie się bąbelków powietrza, różnica w kolorze symbolu lub też wrostki są symbolem rękodzieła, a nie powodem do reklamacji.
Zastosowanie i działanie
Normalna woda z kranu po około 3 minutach przebywania w karafie TC ma ulepszony smak i jest mocno zwitalizowana – dzięki temu podczas picia organizm może wypłukiwać większe ilości substancji balastowych. Stabilność kryształów wody po wlaniu do Karafy jest bardzo wysoka, bez oddziaływań obcych utrzymuje się ok. jeden tydzień. Siła działania zapewniona jest w sposób stały i powstaje tylko i wyłącznie poprzez kształtowanie formy, która obliczona jest ściśle z muzycznymi regułami natury oraz zgodnie ze znaną od wieków wiedzą wielkich mistrzów budowlanych. Nie są do tego potrzebne jakiekolwiek drobno składnikowe doładowania elektryczne, magnetyczne, mentalne lub też jakiegokolwiek innego rodzaju. Karafa TC przeznaczona jest do użytku codziennego. W rzadkich przypadkach mogą wystąpić objawy oczyszczania takie jak bóle głowy lub biegunka. Gdyby takie objawy się pojawiły zaleca się powolne zwiększanie ilości wody pitej z karafy TC.
Wskazówki – instrukcja pielęgnacji
Aby karafa mogła oddziaływać harmonizująco na atmosferę pomieszczenia, proszę ulokować ją w miejscu dominującym. Proszę używać wody z karafy również do gotowania, podlewania kwiatów, do akwariów oraz dla zwierząt. Napełnionej karafy TC prosimy nie stawiać na dłuższy czas w bezpośrednim oddziaływaniu słońca, ponieważ wzmacnia to tworzenie się alg poprzez naturalne procesy. Proszę zwracać uwagę, iż formy szkła działają jak soczewki wypukłe, a więc promienie słoneczne mogą spowodować w pomieszczeniach pożar. Osad w karafie najlepiej czyścić ciepłą wodą z dodatkiem jednej łyżeczki kwasku cytrynowego. Przy użyciu ostatniego: po dwóch godzinach czasu działania karafę gruntownie wypłukać; kwasku cytrynowego nie używać do czyszczenia strony zewnętrznej. Przy silnym zabrudzeniu prosimy wsypać do karafy trzy łyżki surowego ryżu i należy tak długo opłukiwać ruchami kolistymi, aż ryż zetrze całkowicie osad.
Wykonanie: Alladin
Wysokość : 29 cm
Średnica: 20 cm
Ciężar: ok. 1900 gr
Pojemność: 2,3 l
Materiał: szkło wolne od metali ciężkich (bezołowiowe)