Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KAPUSTA CZERWONA - nasiona na kiełki 8g - PNOS

17-01-2012, 5:29
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 2.70 zł     
Użytkownik grzesiug
numer aukcji: 2050077613
Miejscowość Tarnowskie Góry
Kupiono sztuk: 2    Wyświetleń: 14   
Koniec: 10-02-2012 08:58:27

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

O mnie   |  Nasz sklep   |  Nasze aukcje   |  Komentarze   |   Zapytaj   |   Dodaj do ulubionych

kontakt

EKOPANDA.pl Delikatesy ekologiczne
tel. 32 [zasłonięte] 59
Fax: 32 [zasłonięte] 97
Tel. Kom: 798 [zasłonięte] 29 59
e-mail: [zasłonięte]@ekopanda.pl

wysyłka

Poczta Polska - priorytet
Do 1 kg 11,00 zł
1 - 2 kg 13,00 zł
2 - 5 kg 14,50 zł
Pobranie: + 5 zł

Kurier
Do 30 kg 17,50 zł
Pobranie + 6 zł

platnosci

1. Płacę z Allegro
2. Wpłata na konto bankowe.
3. Wysyłka za pobraniem.

regulamin

1. W przypadku zakupu większej ilości produktów skontaktuj się z nami w celu ustalenia kosztów wysyłki.
2. Proszę o wypełnienie formularza dostawy.
3. Wpłata pieniędzy na wskazane konto bankowe lub wpłatę poprzez system "Płacę z Allegro".
4. W tytule przelewu proszę wpisać nick z Allegro oraz numer aukcji.

Licutując na aukcji akceptujesz zasady zawarte na mojej stronie "O mnie"

KAPUSTA CZERWONA - nasiona na kiełki 8g - PNOS


OPIS:

 

skład:

nasiona kapusty czerwonej

 

Kiełki są doskonałym źródłem najcenniejszych dla organizmu składników odżywczych: witamin, mikroelementów, enzymów i innych składników wzmacniających. Są bogate w witaminy A, B kompleks, C, E, H, K, PP i liczne aminokwasy. Zawierają duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, potasu, siarki i wiele mikroelementów (jod, mangan, lit, selen).

 

Najcenniejszy w kapuście czerwonej jest SULFORAFAN - substancja antyrakowa, której stężenie w kiełkach jest większe niż w samej kapuście. Kiełki kapusty czerwonej powinny więc być stałym elementem w diecie ludzi chorych lub zagrożonych chorobami nowotworowymi.

 

W czasie kiełkowania zgromadzone w nasionach składniki odżywcze pod wpływem wilgoci, temperatury, a przede wszystkim enzymów ulegają przemianom w związki łatwo przyswajalne przez organizm. Zawartość tych wszystkich substancji i związków powoduje, że spożywanie kiełków wpływa na wytworzenie odporności w organizmie.

DOMOWA PRODUKCJA KIEŁKÓW

Nasiona dokładnie przepłukać pod bieżącą wodą, wsypać do czystego słoika w takiej ilości aby zakrywały całe dno i zalać przegotowaną, zimną wodą. Po kilku godzinach wodę należy zlać i słoik z namoczonymi nasionami pozostawić w ciepłym miejscu, ale nie na słońcu. Co najmniej dwa razy dziennie należy nasiona przepłukiwać wodą, a jej nadmiar zlewać aby uniknąć pleśnienia nasion. Po 3-4 dniach nasiona wykiełkują i są gotowe do spożycia. Doskonałe do kanapek np. z masłem czosnkowym, różnych pysznych surówek. Kiełki można produkować w specjalnych urządzeniach do kiełkowania nasion. Równocześnie kiełkuje się wówczas nawet trzy zestawy różnych nasion.

 

Zobacz inne moje aukcje

Pozostałe aukcje »
© Aplon