Kiełki są najbardziej kompletnymi i odżywczymi produktami z obecnie dostępnych, naturalnych pokarmów w dzisiejszych czasach. Są one „żywymi” witaminami , minerałami, enzymami jak i białkami.
KIEŁKUJ Z NAMI I ŻYJ ZDROWO
Osoby, które o kiełkach nie mają żadnej wiedzy, przede wszystkim kojarzą je z ekscentryczną dietą wegetarian. I nie ma się co weganom dziwić, ponieważ malutkie nasiona są "koncentratem" wszystkich najważniejszych substancji i pierwiastków. W początkowej fazie wzrostu roślinka wytwarza największą ilość enzymów, które wspaniale wpływają na nasz organizm.
Kiełki mają ogromne znaczenie i pole do popisu - zawarte w kiełkach białka, cukry, tłuszcze, błonnik i witaminy uelastycznią zastałe w zimie mięśnie. Większość witamin z grupy B, a także witamin A, C, E i H przyczynią się do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania całego organizmu. Białko roślinne pomoże odbudowywać komórki i tkanki, natomiast potas ujędrni mięśnie i zatrzyma proces ich wiotczenia.
Kapusta czerwona nasiona na kiełki - 10 g
Kiełki kapusty czerwonej są bogate w witaminy A, B, C, E, H, K, PP i liczne aminokwasy. Zawierają spore ilości żelaza, magnezu, wapnia, potasu, siarki i mikroelementy (selen, jod). Są źródłem sulforafanu, który niszczy lub hamuje wzrost komórek rakowych.
Kiełki kapusty czerwonej są bogate w witaminy A, B, C, E, H, K, PP i liczne aminokwasy. Zawierają spore ilości żelaza, magnezu, wapnia, potasu, siarki i mikroelementy (selen, jod, mangan, lit). Są także źródłem sulforafanu, który niszczy lub hamuje wzrost komórek rakowych. Wzmacniają organizm i układ immunologiczny.
Kiełki kapusty czerwonej są bogate w witaminy A, B, C, E, H, K, PP i liczne aminokwasy. Zawierają spore ilości żelaza, magnezu, wapnia, potasu, siarki i mikroelementy (selen, jod, mangan, lit). Są także źródłem sulforafanu, który niszczy lub hamuje wzrost komórek rakowych. Wzmacniają organizm i układ immunologiczny.
Jedno z najlepszych źródeł witaminy C, szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Zawierają większe ilości tej witaminy niż kiełki kapusty białej.
Wyraziste w smaku, doskonałe jako podstawa sałatek. Z racji pięknego koloru są również cenne jako ozdoba dania czy talerza, a sama barwa inspiruje do tworzenia pięknych dań.
Mają działanie antynowotworowe i antymiażdżycowe.
Doskonale wzmacniają układ nerwowy oraz odpornościowy, zatem nieocenione w okresach przesileń.
Aby kiełki były najwyższej jakości najlepiej wyhodować je we własnym zakresie. Kiełki to pokarm ożywiony. Muszą być świeżo zebrane prosto z kiełkowego ogródka - kiełkownica, zawierają wtedy najwięcej enzymów, witamin, minerałów. Kiedy włożymy je od razu do lodówki ich siła życia w nich pozostanie, będą one jedynie wolniej dalej rosnąć.
Gramatura: 10 g
|
|
|
|
|
Zapraszamy do zakupu na innych naszych aukcjach, znajdziecie tam Państwo wiele pięknych roślin
Polecamy Nasze inne aukcje.
Dlaczego warto kupować na naszych aukcjach:
- istniejemy od 2001 r., zdobyliśmy już renomę i zaufanie klientów, - wysyłamy rośliny zapakowane w taki sposób, by przetrwały podróż bez uszkodzeń, - proponujemy Ci dobrą, uczciwą transakcję. Doskonałe relacje wymagają czasu, dlatego nie przedkładamy jednorazowego zysku nad budowanie trwałych relacji, - szanujemy Twój czas, dlatego nieustannie poszukujemy nowych sposobów na to by współpraca z nami była prosta i przyjemna, - utrzymujemy stały kontakt z klientami i nie zapominamy mówić "Dziękuję".
Jeżeli spotrzebujesz większej ilość sadzonek
lub jakiejś konkretnej odmiany pisz lub dzwoń.
Oferujemy szeroki asortyment roślin ozdobnych i owocowych.
Bardzo chętnie wystawiamy osobne aukcje.
|