Kapusta chińska odm. Pak Choi
Termin ważności: |
X 2015 |
Waga opakowania: |
1,0 g |
Producent: |
Decora Collection |
|
|
Kapusta chińska bywa często (błędnie!) utożsamiana z dobrze znaną w Polsce kapustą pekińską. Są to dwa różne warzywa - oba stanowią jednak ważny element chińskiej kuchni.
Kapusta chińska ma grube, mięsiste łodygi i intensywnie zielone liście. Nie wytwarza główek, a jedynie rozety liściowe. Liście spożywa się w całości, najsmaczniejsze są jednak zgrubiałe łodygi. Wyróżnić można dwie główne odmiany kapusty chińskiej - różnią się między sobą zabarwieniem ogonków liściowych. Pierwsza jest biało-ogonkowa, ogonki drugiej są zielone. Jest źródłem cennych substancji odżywczych. Stanowi źródło m.in.: sodu, potasu, magnezu, wapnia, żelaza, fluoru, fosforu, a także witamin z grupy B i C.
Wysiew nasion: III - IV lub do poł. VII, sadzenie do gruntu: IV lub do poł. VIII, zbiory: V-VI lub IX - X.
Sklep internetowy jest prowadzony przez firmę Florissima. W ramach swojej działalności prowadzimy dwa sklepy internetowe: Zielony Salonik - upominki i Zielony Salonik Ogrodniczy.
W ofercie posiadamy prezenty na każdą okazję, a także artykuły ogrodnicze.