Saszetka saszetce nierówna…
Malongo wyróżnia się na rynku kawy porcjowanej opakowaniami z naturalnego, nie chlorowanego papieru, spełniając w ten sposób podjęte zobowiązanie na rzecz etycznej ochrony środowiska.
Konsumenci to docenili. Pod względem wartości sprzedaży porcjowana kawa Malongo stanowi ponad 14% rynku masowego (źródło Nielsen).
Chociaż rynkowa oferta kawy porcjowanej jest bardzo bogata i zróżnicowana, Malongo jako jedna marka zainteresowała się dogłębnie właściwościami opakowania. Minimalne wymagane ciśnienie w ekspresie do kawy wynosi 16 barów, a temperatura 82°. Aby zapobiec wszelkim zmianom właściwości opakowania, po wielu latach badań i prób firma Malongo wybrała porcjowanie w opakowaniach z papieru nie chlorowanego i nie klejonego, których kartonowy, zgrzewany brzeg nigdy nie znajduje się w kontakcie z wodą.
To chronione patentami rozwiązanie jest unikalne w skali światowej, zapewniając zdrową kawę najwyższej jakości.
Właśnie z myślą o konsumentach i zapewnieniu im końcowego produktu o idealnych, zawsze takich samych parametrach firma Malongo stworzyła jako pierwsza unikalny system 1,2,3 Spresso, będący wynikiem wielu lat doświadczeń i znajomości rynku. System opiera się na uproszczeniu procesu parzenia i gwarancji powtarzalności parametrów decydujących o jakości kawy podawanej klientowi. Niezależnie od tego czy kawę przygotowuje doświadczony barista, przypadkowy czy też nowo zatrudniony pracownik efekt jest zawsze ten sam – pokryte cremą , idealne espresso o bogatym aromacie. Kluczem systemu jest specjalna doza zawierająca porcję kawy o optymalnej gramaturze i stopniu zmielenia. Kawa zapakowana jest w naturalny filtr papierowy i hermetycznie zamknięta w indywidualnym opakowaniu w odróżnieniu od innych spotykanych na rynku rozwiązań
Do każdego opakowania saszetek otrzymają Państwo paragon lub Fakturę Vat.
Przy zakupie większej ilości opakowań do kosztów przesyłki pocztowej należy doliczyć 2 zł za każdą kolejną sztukę..
Koszt przesyłki kurierskiej jest stały niezależnie od ilości opakowań.