KAPARY 650G W ZALEWIE OCTOWEJ
Kapary są marynowane przez południowych Europejczyków od ponad 2000 lat. Obecnie są spożywane w dużych ilościach głównie w regionach śródziemnomorskich. Są doskonałym dodatkiem do pizzy, dań z kurczakiem, Caponaty (sałatka, która zawiera bakłażany i pomidory), sosu tatarskiego i ryb. Kapary dodajemy do popularnej sycylijskiej przekąski: Arancini - pulpety z kaparami. Kapary możemy łączyć z fasolką szparagową i innymi gotowanymi warzywami.
Hiszpanie rozcierają kapary i łączą je z migdałami, czosnkiem oraz natką pietruszki i taką pastę podają na smażonej rybie.
Kapary można łączyć również z oliwkami, bazylią, gorczycą, pieprzem, czosnkiem, oregano i estragonem.
W Stanach Zjednoczonych serwowane są głownie jako dekoracja do ryb na zimno, pieczeni i sałatek oraz w postaci pasty dodawane są do zakąsek. Kapary są również używane by nadać cierpkości w daniach północnych Indii.
Tapenade - słono-ostra pasta z kaparami, czarnymi oliwkami, czosnkiem, anchois, czarnym pieprzem, musztardą i innymi składnikami razem z bagietką jest popularną przekąską w Prowansji, (Francja)..
SKŁAD: kapary, woda, ocet spirytusowy, sól.
Termin przydatności: 11/2016r
Waga po odcieku: 390g.
KOSZTY WYSYŁKI:
Sposoby i koszty wysyłki:
- WYSYŁAMY TOWAR W MOMENCIE ZAKSIĘGOWANIA WPŁATY NA NASZYM KONCIE LUB OTRZYMANIA INFORMACJI O DOKONANIU PŁATNOŚCI PRZEZ PAYU.
- PRODUKTY WYSYŁAMY ZA POMOCĄ:
- 1. PACZKOMATY INPOST ZŁ
- 2. Kuriera DHL 16,00 (przedpłata) 21,00 (za pobraniem)
O MNIE:
Jesteśmy Firmą, która od wielu lat zajmuje się zaopatrzeniem gastronomii w produkty spożywcze dedykowane dla gastronomii. Jednak z uwagi na duży wzrost zainteresowania na produkty wysokiej jakości w uzytku domowym zdecydowaliśmy się na przygotowanie specjalnej oferty dla Klientów indywidualnych oraz Klientów prowadących działaność gastronomiczną.
Wystawiamy zarówno paragony jak i faktury VAT