Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kamień z granitu do wypieku chleba BAKERO 40x28 cm

07-05-2014, 19:23
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 65 zł     
Użytkownik Piotrosz2000
numer aukcji: 4191935087
Miejscowość Szczecin
Wyświetleń: 5   
Koniec: 07-05-2014 19:10:06

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 5.00 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Szablon

Kontakt:
[zasłonięte]60846

e-mail: [zasłonięte]@op.pl

nr tel. 513[zasłonięte]790

Koszty przesyłki:

przesyłka kurierska

- 18 zł



Wpłaty należy dokonać na konto w mBank



Jeżeli kamień zostanie uszkodzony podczas transportu wysyłamy nowy

Wszystkie przesyłki realizowane są przez polską firmę kurierską K-EX









Zapraszamy na inne nasze aukcje!


Granitowy kamień do wypieku pizzy

Bakero Pizza Stone

Przedmiotem aukcji jest ekskluzywny granitowy kamień do wypieków, doskonały do pizzy, chleba, bagietek, a nawet deserów. W przeciwieństwie do innych tego typu produktów oferowanych na rynku, które najczęściej składają się z materiałów ceramicznych nasz jest naturalną skałą.

Granit wytrzymuje bardzo wysokie temperatury dzięki czemu nie ma możliwości aby pękał podczas pieczenia. Ciepło jest rozłożone na całej powierzchni kamienia, a więc ciasto pieczone jest równomiernie i nie przypieka się, a po upieczeniu jest chrupiące i miękkie. Kamień do pizzy wspaniale kumuluje i oddaje ciepło, co stwarza podczas pieczenia identyczne warunki, które towarzyszą w procesie przygotowania pizzy w tradycyjnych pizzeriach lub piecach chlebowych. Ponadto granitowy kamień z powodzeniem można używać do grillowania. Chroni on produkty przed wolnym ogniem oraz przed szkodliwymi substancjami, które wydobywają się w wyniku spalania węgla. Granitowym kamieniem możemy zastąpić aluminiową tackę i spowodować, że nasze potrawy będą jeszcze smaczniejsze. granit to niezwykle piękny materiał. Każdy kamień charakteryzuje się różnorodną kolorystyką i głębią kolorów.

Każdy oferowany przez nas kamień jest starannie wykończony, polerowany na wierzchniej stronie, ma wyprofilowane boki oraz zaokrąglone rogi.
f
Podczas polerowania kamienia nie stosujemy żadnych środków chemicznych, dzięki czemu zachowuje on swoje naturalne właściwości i w żaden sposób nie wpływa na smak i wartość odżywczą przygotowywanych na nim produktów.

Każdy granit jest odpowiednio przygotowany do transportu, owinięty w folię oraz zabezpieczony styropianem tak aby nie poruszał się w pudełku.

Jeżeli kamień zostanie uszkodzony podczas transportu, wysyłamy nowy, bez jakichkolwiek dodatkowych opłat.

OPIS PRODUKTU:

długość: 40 cm
szerokość: 28 cm
grubość: 2 cm
materiał: Granit Juparana Colombo
pochodzenie granitu: Indie
(zdjęcia oferowanego kamienia na samym dole)

Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek wątpliwości prosimy o kontakt. Z chęcią odpowiadamy na wszystkie pytania.




Jeżeli dokonają Państwo zakupu dwóch kamieni z naszych aukcji, otrzymają Państwo dodatkowo granitową deskę do krojenia w prezencie.

Instrukcja obsługi granitowego kamienia do pizzy BAKERO


· Włóż kamień do swojego piekarnika na niski poziom i nagrzewaj go przez minimum 20 - 30 minut w maksymalnej temperaturze tj. około 250°C (kamień można położyć na kratce lub na spodzie piekarnika),

· Umieść na nagrzanym kamieniu uformowane na kształt placka ciasto (ciasto można nawinąć na obsypany mąką wałek i rozwinąć je na rozgrzanym kamieniu - jest to najprostszy sposób umieszczenia go na kamieniu),

· Nałóż na placek dowolne, twoje ulubione dodatki (w pierwszym rzędzie sos, później ser gouda, i np. szynkę, pepperoni, oliwki, pieczarki, pomidory, na koniec posyp startym serem mozzarella itd.),

· Piecz pizzę aż brzegi ciasta będą rumiane i odpowiednio przypieczone tak, aby placek bez trudu odchodził od kamienia( 7-10 min.),

· Zdejmij pizzę podważając ją za pomocą łyżki lub łopatki, uważaj aby nie dotknąć kamienia, ponieważ grozi to oparzeniem!

· Teraz pozostaje Ci już tylko cieszyć się wybornym smakiem chrupiącej pizzy!

 

Zasady obchodzenia się z granitowym kamieniem do pizzy:


1. Nie narażaj kamienia na skoki temperatur, może grozić to pęknięciem kamienia. Po użyciu wyłącz piekarnik i poczekaj aż kamień ostygnie. Nie myj gorącego kamienia zimną wodą,

2. Kamień nie musi być wyciągany z piekarnika nawet, podczas pieczenia innych potraw,

3. Nagrzany kamień podnoś tylko w odpowiednich rękawicach ochronnych,

4. Jeżeli w wyniku nieostrożnego użytkowania pojawią się zarysowania, drobne pęknięcia lub odpryski na kamieniu, nie zmienia to właściwości granitu. Dalej można na nim z powodzeniem piec.

 

 

Kilka odpowiedzi na najczęściej pojawiające się pytania:

 

  • kamień granitowy, w przeciwieństwie do kamieni z szamotu lub ceramicznych, nie pęka pod wpływem wysokiej temperatury,
  • wypolerowanie wierzchniej strony granitu nie wpływa negatywnie na jego właściwości, jego naturalne pory nie są zatkane, kamień wciąż doskonale pochłania wilgoć z ciasta,
  • granit stosunkowo szybko się nagrzewa i jest materiałem, który najdłużej utrzymuje temperaturę, dzięki temu pozostawiając pizzę na kamieniu będzie ona ciepła jeszcze przez kilka godzin!
  • wypolerowana wierzchnia strona granitu wpływa na to, że łatwiej jest z niego ściągnąć ciasto, nie przykleja się ono do kamienia, łatwiej jest również kamień umyć,
  • wszystkie oferowane przez nas kamienie są wykonane z granitu, nie różnią się właściwościami a jedynie kolorem lub wymiarem,
  • jako jedyni oferujemy kamienie polerowane na wierzchniej stronie, o wyprofilowanych bokach oraz zaokrąglonych rogach.

 

 



Na pozostałych naszych aukcjach inne kolory i różne wymiary granitowych kamieni.

Zapraszamy!

 

Dołącz do rzeszy zadowolonych osób, które zakupiły już u nas kamień!

 

 

 

Aukcja dotyczy kamienia widocznego na zdjęciach poniżej:

 

 

 

 

 

 

Zobacz inne moje aukcje
© UltraPanel