Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kamień ostrzący 240/1000 KASUMI Sumikama CO

01-06-2014, 6:23
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 199 zł     
Użytkownik bazyliapl
numer aukcji: 4204357208
Miejscowość Kraków lub Jaworzno
Wyświetleń: 21   
Koniec: 01-06-2014 06:34:46

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Dostawa w 24h!

 

bzwbk

 

80 1090 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0300001 [zasłonięte] 191348

 

payu

 

 

Kasumi

Producent: Sumikama

Kolor: biały

Materiał: kamień ceramiczny

Wymiary: 18 x6 x3 cm

Gwarancja: 2 lata

Kod produktu: K11

  


 

 

Kamienie ostrzące są zalecane do profesjonalnego ostrzenia noży na mokro. Są doskonałe do każdego rodzaju ostrza – zarówno jedno- , jak i dwustronnego.

Stosowanie tego typu produktów zapobiegnie deformacji ostrza, a dzięki różnego rodzaju granulacji można je dostosować do stopnia ostrości posiadanych noży kuchennych.

Zalecane przez producenta do noży z serii KASUMI.
Dwustronne kamienie posiadają plastikową podstawkę i posiadają dwa rodzaje granulacji:
granulacja 240 – przeznaczony do naprawy niewielkich uszkodzeń ostrza,
granulacja 1000 – przeznaczony do regularnego ostrzenia.

 

 

Jak używać kamienia?
1.    Namoczyć na 15 minut. Podczas ostrzenia kamień musi być mokry, można go od czasu do czasu polewać wodą, ponieważ ona działa jak smar.
2.    Nóż ostrzyć pod katem 10-20°, przesuwając nóż w kierunku od siebie do krawędzi kamienia. Na jego powierzchni utworzy się osad – jest on bardzo ważny, więc nie należy go ścierać.
3.    Po ostrzeniu nóż należy opłukać letnią wodą i wytrzeć do sucha.
4.    Osełkę należy przepłukać i pozostawić do wyschnięcia.
5.    Noże z ostrzem zębatym np. do chleba i pomidorów powinny być zaostrzone przez uprawnionego specjalistę.

 

 




Komentarze

 

Panelealle  panel aukcji