Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kamica żółciowa

16-11-2014, 16:35
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 16.90 zł     
Użytkownik dgraf
numer aukcji: 4710273804
Miejscowość Miedźno
Wyświetleń: 5   
Koniec: 16-11-2014 16:15:42

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kamica żółciowa Dziedzina:Żywienie Seria wydawnicza:INSTYTUT ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA ZALECA Autorzy:Mirosław Jarosz, Jan Dzieniszewski Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL Stron: 120 ISBN: 832[zasłonięte]2067 Rok wydania: 2005 Wydanie: 1 Oprawa: miękka Format: A5 Kamica żółciowa w większości przypadków nie wywołuje żadnych objawów i może pozostać nierozpoznana... Kamica żółciowa Dziedzina:Żywienie Seria wydawnicza:INSTYTUT ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA ZALECA Autorzy:Mirosław Jarosz, Jan Dzieniszewski Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL Stron: 120 ISBN: 832[zasłonięte]2067 Rok wydania: 2005 Wydanie: 1 Oprawa: miękka Format: A5 Kamica żółciowa w większości przypadków nie wywołuje żadnych objawów i może pozostać nierozpoznana -...

Kamica żółciowa

Dziedzina:
Żywienie
Seria wydawnicza:
INSTYTUT ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA ZALECA
Autorzy:
Mirosław Jarosz, Jan Dzieniszewski
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Stron:
120
ISBN:
832[zasłonięte]2067
Rok wydania:
2005
Wydanie:
1
Oprawa:
miękka
Format:
A5
Kamica żółciowa w większości przypadków nie wywołuje żadnych objawów i może pozostać nierozpoznana - bez żadnych niekorzystnych dla zdrowia skutków. Jednak u części osób powstające w drogach żółciowych złogi mogą wywoływać zaburzenia czynności przewodu pokarmowego, napady ostrego bólu (zwanego kolką wątrobową) i groźne powikłania. Do czynników sprzyjających rozwojowi kamicy żółciowej należą między innymi: nieregularny tryb życia, niewłaściwe odżywianie, otyłość i - paradoksalnie - gwałtowne odchudzanie. Autorzy radzą, jak zmodyfikować sposób żywienia - co jeść, a jakich potraw unikać - aby zapobiec dolegliwościom lub doprowadzić do zmniejszenia kamieni. Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.