Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KALE Liofilizowany, sproszkowany jarmuż 100 g

02-06-2014, 17:56
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 27 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 27 zł     
Użytkownik Ekologiczny24_pl
numer aukcji: 4208377968
Miejscowość Warszawa
Licytowało: 1    Wyświetleń: 23   
Koniec: 02-06-2014 17:46:45
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

KONTAKT

w godzinach: 11-17
 698 [zasłonięte] 611
[zasłonięte]@ekologiczny24.pl
 

JSRB Pharma
Ul. Jana Kazimierza 62
piętro II pokój 212

01-248 Warszawa 

PŁATNOŚĆ

 

mBank

28 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 747585

IdeaBank

32 1950 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0010627 [zasłonięte] 614902

.

.FAKTURA VAT NA ŻYCZENIE KLIENTA, DO KAŻDEGO ZAMÓWIENIA KLIENT OTRZYMUJE PARAGON FISKALNY.  

 

WYSYŁKA 

Wysyłka tylko na terenie Polski !!!

Po zaksięgowaniu wpłaty na naszym koncie bankowym. 

INFORMACJE O ODBIORZE OSOBISTYM NA STRONIE O MNIE

 

 

 

OPIS PRODUKTU

KALE 

Liofilizowany, sproszkowany jarmuż 100 g

Jarmuż, pochodzi z rodziny kapustnych. To jednoroczna roślina, która najlepiej rośnie w chłodnych warunkach. Jarmuż ma zielony kolor, choć można spotkać odmiany o czerwonych i fioletowych liściach. Liście mogą być pomarszczone i pozwijane lub gładkie zależnie od odmiany. Rosną luźno, nie tworząc główki jak kapusta. Jarmuż jest w pełni dojrzały po 50-60 dniach, ale często jest zbierany wcześniej ze względu na łagodniejszy smak. Jarmuż jest najczęściej gotowany, choć można go również jeść na surowo w sałatkach.

Jarmuż sproszkowany posiada wiele potwierdzonych korzyści:

  • Jarmuż to liściaste warzywo o niezwykłych wartościach odżywczych
  • Należy do rodziny kapustnych tak jak kapusta i brukselka.
  • Zawiera dużo beta-karotenu oraz wit.C.
  • Jest bogaty w minerały i kwas foliowy.

 

Skład i zastosowanie:

Jarmuż to doskonałe źródło wit. K, A, C, B6, wapnia, potasu, miedzi i manganu.

Zawiera błonnik, tiaminę, ryboflawinę, folian, żelazo, magnez i fosfor. Jarmuż zawiera także indolo-3-karbinol.

Jarmuż posiada w swoim składzie dużo wapnia i magnezu przez co pomaga budować kości i może chronić przed ich zwyrodnieniem. Wit. A i C to antyoksydanty, które chronią przed wieloma dolegliwościami. Wysoka zawartość błonnika poprawia trawienie i chroni okrężnicę. Wysoka zawartość potasu i niska sodu skutecznie zwalcz nadkwasotę i inne problemy trawienne. Potas ma dobry wpływ na ciśnienie krwi i serce. Jarmuż zawiera także siarkę, która zwalcza wolne rodniki.

Jarmuż jest suszony w niskiej temperaturze, aby zachować składniki odżywcze.

Sposób użycia:

Zaledwie 1-2 łyżeczki proszku dodane do napoju/koktajlu dostarczają cennych substancji dla dobrego zdrowia!

Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej.


ŻYCZYMY UDANYCH ZAKUPÓW!!!

X