Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Kakao z cukrem kokosowym Gula Java Cacao 1300 g

21-11-2014, 18:02
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 173 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 173 zł     
Użytkownik e-marcin_com
numer aukcji: 4726219721
Miejscowość radzyń podlaski
Licytowało: 1    Wyświetleń: 16   
Koniec: 21-11-2014 17:18:19
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
 
tel/fax: (83)[zasłonięte]352 11
kom: +48 [zasłonięte] 157 337
[zasłonięte]@bogutynmlyn.pl
GG: 936545
BogutynMłyn
ul. Gwardii 24
21-300 Radzyń Podlaski
Zobacz mapę
 
Oferujemy Państwu płatność za pośrednictwem systemu PayU jak również przelew bankowy na nasze konto w mBanku.



Nr rachunku do wpłat:
30 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 449581

Odpowiednią formę płatności wybiorą Państwo w formularzu zaraz po zakupie na aukcji.
 
 

Kurier UPS

przedpłata - 20 pln do 29 kg

za pobraniem - 25 pln do 29 kg

 

POCZTEX Poczta Polska

przedpłata - 18 pln do 35 kg

za pobraniem - 22 pln do 35 kg

 
 

-Kakao z cukrem kokosowym Gula Java Cacao 1300 g

Gula Java cukier z kwiatu kokosa


Cukier z kwiatu kokosa; ciesz się słodyczą i delikatnym smakiem karmelu o dowolnej porze dnia. Dodaj jedną łyzkę stołową Gula Java Cacao do szklanki mleka aby otrzymać pyszny napój. Niezwykła dawka zdrowej energii.


składniki
: 78,5% cukier z kwiatu kokosa, 20% odtłuszczone kakao, 1% wanilia, 0,5% cynamon, Bovis 9.500, -30 Yin, GI 30


 

Czym jest „Gula Java”?

Gula Java jest pochodzącym z Jawy cukrem, wytwarzanym z kwiatu kokosa. Surowiec do produkcji zbierany jest przez pracowników wysoko nad ziemią, gdzie rosną kwiaty. Pod wpływem ciepła nektar kwiatowy zmienia się powoli w we wspaniały, nierafinowany cukier, pozwalający ci cieszyć się w dowolnej chwili swym unikatowym, karmelowym smakiem.

Gula Java może być stosowany jako substytut cukru wytwarzanego z buraka lub trzciny cukrowej, czy też słodkiego syropu klonowego lub z agawy. Jest idealny do słodzenia napojów jak kawa czy herbata oraz jako dodatek do wielu różnych potraw oraz jako składnik koktajli. Możesz go użyć również jako dekoracji szklanek w których podajesz napoje i koktajle aby dodać im atrakcyjności. Jest to także doskonałe źródło energii.

Indeks glikemiczny: 
Im niższa wartość tym bardziej stabilny poziom cukru we krwi.

Wskaźnik ORAC:

ORAC jest sposobem mierzenia siły antyoksydantów zawartych w produkcie. ORAC to skrót od Oxygen Radical Absorbence Capacity (Zdolność wiązania wolnych rodników) i wskazuje on na to jak skutecznie dany rodzaj pożywienia pomaga wiązać wolne rodniki. Przeciętna osoba powinna w ciągu dnia spożywać od 3000 do 5000 jednostek. Im większa wartość wskaźnika ORAC tym więcej antyoksydantów zawartych w jedzeniu.

Glycemische Index GI Gula Java kokosbloesem suiker Orac waarde van Gula Java kokosbloesem suiker

Cukier z kwiatu kokosa, dodatkowe źródło dochodu dla 2000 rodzin

Przy produkcji swojego unikatowego cukru z kwiatów kokosa firma Amanprana współpracuje z organizacjami Lestari Mandiri, Fairworld oraz Hivos. Stowarzyszenie Lestari dba o interesy małych i średnich farmerów ze środkowej Jawy. Hivos to organizacja humanitarna walcząca o wolny świat w którym każdy ma równej na szanse. Ponadto w prowincji Kulon Progo współpracujemy z organizacją Fairworld, która sprawdza, czy uprawa i zbiory kwiatów kokosa prowadzone są wyłącznie metodami organicznymi. Wszystkie one są członkami Organic Aliance, organizacji działającej na rzecz rozwoju organicznego rolnictwa w Indonezji. Razem staramy się umożliwić około 2000 rodzin uzyskanie dodatkowego dochodu oraz działamy na rzecz zachowania naturalnego środowiska. Drzewa palmy kokosowej są uprawiane w prywatnych ogrodach. Organizacja Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa uznaje cukier z kwiatu kokosa za jeden z najbardziej przyjaznych dla środowiska źródeł tej substancji.