KAKAO SPROSZKOWANE ZIARNA KAKAOWCA 100G
Opis:Ziarna kakaowe są doskonałym źródłem wapnia, żelaza, cynku, miedzi, manganu i potasu, zawierają witaminy: B1, B2, B3, C, E oraz kwas pantotenowy. Kakao jest niezwykle bogate w magnez. Zawiera również duże ilości ochronnych związków przeciwutleniających, takich jak polifenole i flawonoidy.
Badania wykazały, że flawonoidy zawarte w kakao działają korzystnie dla zdrowia serca i mogą pomóc utrzymać zdrowy poziom cholesterolu. Kakao wspomaga także utrzymanie prawidłowego ciśnienia krwi. Zawiera wiele związków, które stymulują produkcję dopaminy w organizmie, która nazywana jest "przekaźnikiem przyjemności". Kakao zawiera silne wzmacniacze nastroju, które mogą poprawiać ogólne samopoczucie.
Kakao wskazane jest dla osób odchudzających się, gdyż zmniejszają uczucie głodu, natomiast zawierają mniej tłuszczu niż orzechy.
Magnez – niedobór magnezu w organizmie to przede wszystkim utrata witalności, energii, złe samopoczucie, przy poważniejszych niedoborach pojawiają się problemy ze strony układu nerwowego - "skakanie" mięśni, charakterystyczne „drżenie” powieki, pocenie się w nocy, mała odporność na infekcje, zaburzenia rytmu serca.
Wraz z utratą magnezu spada też poziom potasu, co doprowadza do takich objawów jak „strzelanie” stawów czy zaburzenia pamięci
Skład:
organiczne, sproszkowane ziarna kakaowca.
Sposób użycia:
dodawać do jogurtów, ciast, deserów i koktajli.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym miejscu
Opakowanie:100g
Uwaga: Produkt, nowy z aktualnym terminem ważności, odpowiednio przechowywany.