Kakao w proszku NATURALNE o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%
Kakao naturalne - Samo Zdrowie.
Najlepszy wybór to kupno prawdziwego, nie poddawanego obróbce polepszającej smak i zapach kakao naturalnego.
Smak, aromat jak i wartości odżywcze są dużo lepsze w porównaniu do innych napoi kakaowych.
Łącząc przyjemne z pożytecznym, powinniśmy używać tego rodzaju kakao zamiast innych tańszych lub droższych zamienników kakao naturalnego.
Takie prawdziwe, kakao naturalne zawiera całą masę przeciwutleniaczy, w tym flawonoidów, które nie tylko zwalczają wolne rodniki, które uszkadzają komórki naszego ciała, ale również wspomagają prace układu krążeniowo-oddechowego, układu odpornościowego, pracę nerek i mózgu.
Flawonoidy zawarte w kakao naturalnym przeciwdziałają również rozwojowi takich chorób jak cukrzyca, nadciśnienie.
Kakao naturalne, prawdziwe zawiera również cynk, wapń, żelazo i magnez.
Kakao naturalne bogate jest w witaminy takie jak witamina A, E i B, a także tryptofan, z którego wytwarzany jest neuroprzekaźnik, zwany serotoniną.
Serotonina, czyli hormon szczęścia zapewnia nam spokój, daje uczucie szczęścia.
Oferowany przez naszą firmę produkt to:
Kakao w proszku NATURALNE
o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%
Wymieniony produkt jest zgodny z wymaganiami zasadniczymi odnośnie najwyższych dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń w żywności i standardów higienicznych dla zastosowań dodatków do żywności, zgodnie ze sprawozdaniem z badań PSSE w Toruniu - 1243/168/HŻ/2014 z dnia 25.06.2014 r.
Termin przydatności do spożycia: 24 miesiące
barwa: jasnobrązowa charakterystyczna dla kakao naturalnego
konsystencja: sypki proszek o jednolitej łatwo rozsypującej się konsystencji
zapach: swoisty, charakterystyczny dla kakao
Masa NETTO: 1kg
Opakowanie: torba papierowa do pakowania żywności
Wystawiamy fakturę VAT.
PPH WIDMAR
Zakład Przerobu Zbóż
Import-Export
ul. Polna 16
87-640 Czernikowo
EU-VAT: PL879[zasłonięte]4415
E-Mail: [zasłonięte]@wp.pl