Ekologiczne kakao o obniżonej zawartości tłuszczu to najwyższej jakości kakao, pochodzące z ekologicznych, kontrolowanych upraw. Zawartość tłuszczu kakaowego wynosi od 10% do 12%.
Kakao to źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych a także magnezu, wapnia, żelaza i fosforu - minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i krążenia, co czyni z kakao doskonałe pożywienie dla mózgu i serca. Kakao to jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, które chronią błony komórkowe przed starzeniem się. Kakao działa też pobudzająco, ponieważ zawiera teobrominę, substancje, która w swej strukturze przypomina kofeinę, oraz serotoninę powszechnie uważana za hormon szczęścia.
SKŁADNIKI: Kakao* (100%),
*pochodzące z certyfikowanych upraw ekologicznych
Pełne magnezu i żelaza, zalane gorącym mlekiem, każdemu poprawi nastrój w mroźne dni. Jedno opakowanie starcza na około 60 porcji pysznego napoju.
opakowanie 150g to około 60 porcji pysznego napoju.
Sposób użycia: wsyp do kubka 1 łyżeczkę (2,5 g) kako i zalej ciepłym mlekiem 250ml.