Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

KAKAO - CZEKOLADA w proszku BIO - 0.25 kg

14-06-2015, 1:36
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 25 zł     
Użytkownik e-marcin_com
numer aukcji: 5090725709
Miejscowość radzyń podlaski
Wyświetleń: 36   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 
 
 
 
tel/fax: (83)[zasłonięte]352 11
kom: +48 [zasłonięte] 157 337
[zasłonięte]@bogutynmlyn.pl
GG: 936545
BogutynMłyn
ul. Gwardii 24
21-300 Radzyń Podlaski
Zobacz mapę
 
Oferujemy Państwu płatność za pośrednictwem systemu PayU jak również przelew bankowy na nasze konto w mBanku.



Nr rachunku do wpłat:
30 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 449581

Odpowiednią formę płatności wybiorą Państwo w formularzu zaraz po zakupie na aukcji.
 
 

Kurier UPS

przedpłata - 20 pln do 29 kg

za pobraniem - 25 pln do 29 kg

 

POCZTEX Poczta Polska

przedpłata - 18 pln do 35 kg

za pobraniem - 22 pln do 35 kg

 
 

-KAKAO - CZEKOLADA w proszku BIO - 0.25 kg

Organiczna Czekolada w Proszku

Czekoladę w proszku wytwarza się sprężanie surowych ziaren kakaowca i ekstrakcję tłuszczy , tak by pozostawić skoncentrowany proszek czekoladowy. Wytwarza się go wytłaczając na zimno ziarna kakaowca.

W czasie procesu produkcyjnego bacznie obserwuje się temperaturę. Nie przekracza ona nigdy 49ºC a zazwyczaj wynosi 40ºC. Podczas tego procesu masło kakaowe zaczyna się oddzielać. Pozostały suchy materiał jest następnie rozcierany na proszek, drobno mielony i przesiewany tak, by pozostały tylko najlepsze surowe cząstki przefiltrowane do produktu końcowego. Zapewnia to maksymalne trawienie i wchłanianie przeciwutleniaczy.

 

Niezwykle ważną kwestią jest, aby nie mylić "naszej czekolady w proszku" z gotową czekoladą w proszku do picia, z której można zrobić sobie filiżankę "gorącej czekolady"- jest to połączenie czekolady w proszku, cukru oraz mleka w proszku, która po dodaniu do masy (ciasta) nie będzie smakować czekoladowo.

Dodaj swoją czekoladę w proszku do ulubionych smakołyków, herbat, mieszanek kawy, napojów proteinowych, deserów, czy czegokolwiek innego. Wystarczy jedna czy dwie łyżki, aby przekształcić dowolny przepis w zdrowe czekoladowe łakocie!

 

 Organiczne Kakao w Proszku

Kakao w proszku pochodzi od ziaren kakaowca. Czy znaczy to, że możesz zetrzeć na proszek ziarna kakaowca lub wiórki, aby otrzymać kakao w proszku? Odpowiedź brzmi: nie. Faktycznie, wytwarza się je poprzez ekstrakcję masła kakaowego z ziaren kakaowca, następnie osusza się pozostałość i rozciera ją na gładki proszek. Czekoladę oczywiście wytwarza się też z ziaren kakaowca.

Kakao w proszku ma ciemnobrązowy kolor. Smakuje nieco bardziej gorzko, gdy jest surowe, ale daje ciastom, deserom i ciasteczkom dobry czekoladowy aromat. Kakao w proszku może być wykorzystane samodzielnie lub wraz z kawałkami czekolady kulinarnej w celu uzyskania bogatego aromatu czekoladowego. Użyj kakao w proszku do czekoladowych rogalików, babeczek, ciast, ciastek, lukrów i polew.

Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i do terminu ważności wskazanego przez producenta.

 

Niska zawartość tłuszczu (ok. 11%) sprawia, iż nadaje się jako dopuszczalny dodatek w diecie dr. Dukana:

=====================================================
NUTRITIONAL FACTS
COMPONENTS QUANTITY UNITS
Calories 417,5 Kcal
Fiber 5,1 g / 100g
Carbohydrates 54,4 g / 100g
Protein 24,1 g / 100g
Fat 11,5 g / 100g
Ash 6,2 g / 100g
Humidity 3,8 g / 100g

KAKAO - CZEKOLADA w proszku BIO - 0.25 kg