Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Jonizator wody AQUATOR SILVER NOWY MODEL 2015

02-07-2015, 2:04
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 1 577 zł     
Użytkownik ZdrowieMojaPasja
numer aukcji: 5411368272
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 189   

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Kontakt

Zapraszam do kontaktu:

tel.:500-[zasłonięte]-393 

22 [zasłonięte] 06

Kontakt e-mail: [zasłonięte]@zdrowiemojapasja.pl

Płatności

Pobranie

Przelew

PAYU

Bank Pekao SA nr konta

231[zasłonięte]103711[zasłonięte]00006[zasłonięte]109

Wysyłka towaru

Firma kurierskia DPD

Wysyłka GRATIS !!!

Dowód zakupu

Do każdego towaru wystawiamy fakturę VAT

Gwarancja

Do urządzenia dołączona jest gwarancja i instrukcja w języku polskim

 

 

JONIZATOR WODY AQUATOR SILVER

 

Zestaw zawiera:

  • Jonizator Aquator Silver (jonizator + elektrodę srebrną + 20 membran + podstawkę pod konsolę + gwarancję + instrukcję użytkowania + broszurę informacyjną na temat stosowania wody zjonizowanej, rekomendacje dotyczące stosowania wody zjonizowanej, )
  • Książkę "Woda zjonizowana, życie bez chorób" - gratis
  • Jonizator komputerowy lub samochodowy - gratis

 

Jonizator Wody Aquator Silver to nowoczesne, domowe urządzenie do przygotowywania wody zjonizowanej - alkalicznej i kwaśnej.

Dzięki dodatkowej srebrnej elektrodzie urządzenie pozwala na przygotowanie wody srebrnej, która skutecznie likwiduje infekcje bakteryjne i wirusowe.

Jonizator jest bardzo prosty w użyciu, ponieważ posiada konsolę z wyświetlaczem w języku polskim. Wystarczy stosować się do komend pokazywanych na wyświetlaczu i w ciągu kilku minut można przygotować wodę zjonizowaną.

Jonizator ma pojemność 3 litry, więc przy jednorazowym użyciu można w nim przygotować wodę na cały dzień. 

Dzięki temu, że jest to jonizator w postaci czajnika (nalewowy) można zabrać go na wakacje, działkę, do rodziny.

Zalety wody alkalicznej

  • zmniejsza zakwaszenie organizmu a tym samym podatność na choroby
  • lepiej nawadnia organizm, szybciej przechodzi przez błony komórkowe, ponieważ tworzy mniejsze formacje molekularne
  • likwiduje wolne rodniki z organizmu, woda alkaliczna jest skutecznym antyoksydantem (wskaźnik ORP -150-250mV )
  • zmniejsza zagęszczenie krwi, lepiej nawadnia organizm, ponieważ ma dwa razy mniejsze napięcie powierzchniowe niż zwykła woda, jest bardziej ciekła

 

Dzięki swoim właściwością woda alkaliczna wskazana jest w profilaktyce i wielu dolegliwościach takich jak:

  • dna moczanowa  (wysokie ph)
  • cukrzyca
  • wrzody żołądka, zgaga, nadkwasota  (wysokie ph wody zmniejsza zakwaszenie)
  • wzdęcia
  • nowotwory  (dzięki właściwością antyoksydacyjnym - wskaźnik ORP)
  • wysoki poziom cholesterolu - miażdżyca
  • nadwaga
  • kamica nerkowa

 

Właściwości wody srebrnej
  • Woda srebrna zabija mikroorganizmy i bakterie. Małe dawki srebra (0,01 mg/l) mają pozytywny wpływ na organizm.
  • Oddziaływanie wody srebrnej zależy od stężenia jonów srebra - im stężenie wyższe, tym mocniejsze i szybsze oddziaływanie.
  • Właściwości bakteriobójcze woda srebrna utrzymuje w ciągu kilku miesięcy.
  • Do wytwarzania wody srebrnej najlepiej wykorzystywać wodę pitną. Zaleca sie stosowanie filtrowanej wody źródlanej lub na kilka godzin zostawionej wody z wodociągu. W przypadku użycia wody jonizowanej alkalicznej otrzymamy wodę alkaliczną-srebrną.
  • Woda srebrna słabej koncentracji - to przejrzysta woda bez smaku i zapachu. Najlepiej ja przechowywać w ciemnych pojemnikach. Podczas gotowania wody srebrnej, pojawia się osad srebra i woda traci swoje właściwości.
  • Jeżeli stale pijemy wodę srebrna, stężenie nie powinno przekraczać 0, 01 mg/l (ONZ 48-1994). Stężenie takie uzyskiwane jest po włączeniu urządzenia na 2 sekundy

.

Jak wytwarzana jest woda zjonizowana?
Jonizatory wody w procesie elektrolizy dzielą cząsteczki wody H2O na dwie części: alkaliczną, w której supiają się jony hydroksylowe OH-
i kwaśną, w której skupiają się jony wodorowe H +.
H2 H+ + OH
W oddzielnych naczyniach urządzenia jest wytwarzana woda alkaliczna, w której skupiają się ujemne jony hydroksylowe OH- oraz woda kwasowa, w której skupiają się dodatnie jony wodorowe H +. Alkaliczne lub kwasowe otoczenie charakteryzuje się wskaźnikiem pH, a uzyskany słaby ładunek – potencjałem utleniania - redukcji ORP. Wartości parametrów zależą od czasu pracy urządzenia.
Dane techniczne:
  • Pojemność zbiornika jonizatora:  3 litry.
  • Zasilanie: 220-230 V.
  • Zużycie energii w produkcji wody jonizowanej/srebrnej: 170W / 6W
  • Średni czas elektrolizy przy wytwarzaniu wody jonizowanej 5 min.
  • Sredni czas elektrolizy przy wytwarzaniu wody srebrnej  2 sec.
  • Masa elektrody srebrnej (próba 999,9)  g 9,7+/- 0,1
  • Dopuszczalna temperatura użytkowania 5-40oC
  • Dopuszczalna wilgotność względna powietrza  do 80% przy temp. 25oC
  • stopień ochrony przed wodą IP54
  • Waga Jonizatora : ~ 1.2 kg.
  • Gwarancja 24mcs. (Nasza firma zapewnia serwis pogwarancyjny !)
  • Instrukcja w języku polskim
  • Made in UE
            
WŁAŚCIWOŚCI WODY ZJONIZOWANEJ

Właściwości wody zjonizowanej charakteryzują dwa parametry: ORP- potencjał oksydacyjno
redukcyjny i pH - wskaźnik charakteryzujący stężenie jonów wodorowych.
ORP charakteryzuje się ładunkiem dodatnim lub ujemnym (mV), który uzyskuje woda zjonizowana (WA -, WK +).
Wartości skali pH zawarte są w przedziale od 0 do 14 jednostek. Woda pitna neutralna ma pH ok. 7,0.
PH wody alkalicznej sporządzonej przy pomocy jonizatora może wynosić od 8,0 do 11,0 (im wyższa liczba, tym bardziej alkaliczna jest woda), a wody kwasowej - od 6 do 2,4 (im mniejsza jest liczba, tym woda jest bardziej kwaśna).
Woda alkaliczna (WA) - to miękka, bezwonna woda o smaku deszczówki. Jest to naturalny
stymulator.
Woda kwasowa (WK) - to woda o smaku kwaśnym, z typowym zapachem kwasu i ze słabym
zapachem chloru. Jest naturalnym środkiem bakteriobójczym.


ZALETY WODY ALKALICZNEJ

1. Przeciwutleniacz naturalny
 
 
NEGATYWNY ORP (-150 …- 250 mV) – oznacza, ze w wodzie alkalicznej są wolne elektrony, tj. elektrony, które mogą być przekazane. Ta właściwość jest szczególnie skuteczna przy neutralizacji szkodliwych skutków wpływu wolnych rodników.
2. Alkalizuje organizm
 
ALKALICZNE WARTOŚCI pH = 8,5 – 9,5 najbardziej odpowiada parametrom środowiska wewnętrznego organizmu. Środowisko wewnętrzne organizmu i płyny wewnętrzne, z wyjątkiem kwasu żołądka, są lekko alkaliczne. Najbardziej alkalicznymi są organizmy i krew noworodków (pH = 7,45). Niestety, w procesie rośnięcia i rozwoju organizmu, on kwaśnieje. Zasadowość krwi zmniejsza się, zgromadzenia pozostałości kwasowych i związane z tym ryzyko chorób, rośnie. Niezbędne do zmniejszenia kwasowości minerały alkaliczne organizm może otrzymać tylko razem z żywnością i płynami.

3. Bezpośrednie absorbowanie

MNIEJSZE FORMACJE MOLEKULARNE. Cząsteczki wody alkalicznej są połączone w znacznie mniejsze formacje (5-6 cząsteczek) niż zwykłej wody pitnej (10-13 cząsteczek). Dlatego, woda alkaliczna od razu przechodzi przez błony komórkowe i jest bezpośrednio zaangażowana w procesy metaboliczne. 

4. Bardziej ciekła
 
MNIEJSZE NAPIĘCIE POWIERZCHNIOWE. Napięcie powierzchniowe wody alkalicznej jest prawie dwa razy niższe niż wody z wodociągu. Oznacza to, że alkaliczna woda jest bardziej ciekła, „mokra”. Pamiętając to, że krew – to nawet 90 % wody, łatwo zrozumieć, że dostarczając wystarczającą ilość wody alkalicznej, krew staje się bardziej ciekłą. Jest to bardzo ważne, ponieważ organizmowi kwaśniejąc, krew zagęszcza się, zakłóca się krążenie krwi, zwiększa się zagrożenie powstania skrzepów krwi. Pijąc wodę alkaliczną, krew naturalnie staje się bardziej ciekłą.


5. Zawiera więcej tlenu
  
ZWIĘKSZONA ZAWARTOŚĆ TLENU. W wodzie alkalicznej dominują negatywne jony OH-, tj. w wodzie jest jedyny atom tlenu cząsteczki wody. Dlatego, pijąc wodę alkaliczną organizm otrzymuje dodatkową dawkę tlenu. Proces przemiany materii w dużym stopniu zależy od rodzaju środowiska, w którym odbywa się ten proces. W przypadku braku tlenu, węglowodany rozkładają się tylko częściowo, zaczyna się proces fermentacji. To jest bardzo ważne wiedząc, że rak rozwija się w warunkach, w których proces przemiany materii odbywają się w środowisku z niską zawartością tlenu.