Darmowa przesyłka kurierska
Woda zjonizowana jest wytwarzana za pomocą jonizatorów wody. Urządzenia te, w procesie elektrolizy, dzielą cząsteczki wody H2O na dwie części: alkaliczną, w której skupiają się jony hydroksylowe OH-, i kwaśną, w której skupiają się jony wodorowe H +.
H2O ←→ H+ + OH–
W oddzielnych naczyniach urządzenia jest wytwarzana woda alkaliczna, w której skupiają się ujemne jony hydroksylowe OH-, i woda kwasowa, w której skupiają się dodatnie jony wodorowe H +. Alkaliczne lub kwasowe otoczenie charakteryzuje się wskaźnikiem pH, a uzyskany słaby ładunek – potencjałem utleniania-redukcji ORP. Wartości parametrów zależą od czasu pracy urządzenia
WŁAŚCIWOŚCI WODY ZJONIZOWANEJ:
Właściwości wody zjonizowanej charakteryzują dwa parametry: ORP- potencjał oksydacyjno
redukcyjny i pH - wskaźnik charakteryzujący stężenie jonów wodorowych.
ORP charakteryzuje sie ładunkiem dodatnim lub ujemnym (mV), który uzyskuje woda zjonizowana (WA -, WK +).
Wartości skali pH zawarte są w przedziale od 0 do 14 jednostek. Woda pitna neutralna ma pH ok. 7,0.
PH wody alkalicznej sporządzonej przy pomocy jonizatora może wynosić od 8,0 do 11,0 (im wyższa liczba, tym bardziej alkaliczna jest woda), a wody kwasowej - od 6 do 2,4 (im mniejsza jest liczba, tym woda jest bardziej kwaśna).
Woda alkaliczna (WA) - to miękka, bezwonna woda o smaku deszczówki. Jest to naturalny
stymulator.
Woda kwasowa (WK) - to woda o smaku kwaśnym, z typowym zapachem kwasu i ze słabym
zapachem chloru. Jest naturalnym środkiem bakteriobójczy.
W dzisiejszych czasach coraz więcej młodych ludzi choruje na dolegliwości wieku podeszłego, ludzie w różnym wieku cierpią na różnego rodzaju schorzenia.
Większość z tych chorób mają wspólną przyczynę: naruszenie równowagi kwasowo-alkalicznej organizmu człowieka, czego skutkiem staje się zakwaszenie organizmu.
Zanieczyszczone środowisko, złe nawyki żywieniowe, życie w stresie pogarszają przemianę i przyswajanie materii. Organizm stara się zneutralizować i usunąć kwasy nagromadzone w procesie przemiany materii, do tego celu musimy dostarczyć z jedzeniem i piciem niezbędną ilość minerałów alkalicznych takich jak: potas, sód, wapno i magnez.
Niedobór tych minerałów powoduje zakwaszanie organizmu i co za tym idzie szybsze starzenie się organizmu i problemy zdrowotne m.in:
-nadwaga będąca często wynikiem gromadzenia nieusuniętych pozostałości kwasowych (utwardzone nieczystości kwasowe- to cholesterol, kamienie nerkowe, siarczany, fosforany)
- pozostałości kwasowe w naczyniach krwionośnych powodują "oblepianie ścianek tętnic, utrudniając przepływ krwi, wywołując choroby serca, miażdżycę
Jak zatrzymać zakwaszanie organizmu?
W celu zmniejszenia kumulacji nieczystości kwasowych należy pić jonizowaną wodę alkaiczną, która ułatwia skraplanie pozostałości kwasowych i wydalanie poprzez nerki.
Organizm ludzki składa się w 90% z wody, z upływem lat wody w organizmie jest coraz mniej w następstwie czego człowiek się starzeje.
Od tego ile i jakiej wody pijemy, bezpośrednio zależy nasze zdrowie!
Woda jonizowana staje się podobna do płynów ustrojowych, wytwarza ona siły witalne organizmu, działa zapobiegawczo, oraz pomaga zwalczać różnego typu zachorowania.
ZALETY WODY ALKALICZNEJ:
1. Przeciwutleniacz naturalny
NEGATYWNY ORP (-788 …- 1122 mV) – oznacza, ze w wodzie alkalicznej są wolne elektrony, tj. elektrony, które mogą być przekazane. Ta właściwość jest szczególnie skuteczna przy neutralizacji szkodliwych skutków wpływu wolnych rodników.
Jak wiadomo, rodniki wolne – to cząsteczki, którym brakuje jednego elektronu. Są to nadtlenki, cząsteczki tlenu bez jednego elektronu, etc. W organizmie wynikają one naturalnie, w procesie reakcji metabolicznych. Pewna ilość wolnych rodników w organizmie jest niezbędna. Chronią oni organizm od bakterii, wirusów, niszczy komórki zwyrodniałe. Problemy zaczynają się wtedy, kiedy powstaje nadmiar wolnych rodników. Wolne rodniki, w celu uzyskania brakujących elektronów, nieustannie atakują zdrowe komórki organizmu, a tym samym naruszają normalną działalność poszczególnych komórek i naczyń oraz powoduje różne choroby. Mogą rozpocząć się niekontrolowane reakcje chemiczne, które stymulują rozwój patologicznego raka i innych chorób.
Pijąc wodę alkaliczną, organizm otrzymuje dodatkową ilość wolnych elektronów, które są zabierane przez rodniki wolne. Ze względu na właściwości antyoksydacyjne wody alkalicznej są chronione komórki zdrowe, wzmacniany system odpornościowy organizmu.
2. Alkalizuje organizm
ALKALICZNE WARTOŚCI pH = 8,77 – 11,82 najbardziej odpowiada parametrom środowiska wewnętrznego organizmu. Środowisko wewnętrzne organizmu i płyny wewnętrzne, z wyjątkiem kwasu żołądka, są lekko alkaliczne. Najbardziej alkalicznymi są organizmy i krew noworodków (pH = 7,45). Niestety, w procesie rośnięcia i rozwoju organizmu, on kwaśnieje. Zasadowość krwi zmniejsza się, zgromadzenia pozostałości kwasowych i związane z tym ryzyko chorób, rośnie. Niezbędne do zmniejszenia kwasowości minerały alkaliczne organizm może otrzymać tylko razem z żywnością i płynami.
W wodzie alkalicznej, jak mówi sama jej nazwa, oprócz jonów hydroksylowych znajduje się także wymagane do neutralizacji pozostałości kwasowych jony metali alkalicznych (wapnia, magnezu, potasu, sodu), które organizm absorbuje najlepiej. W wodzie nie ma jonów rozpuszczonych soli kwaśnych (chloru, siarki, fosforu, etc.), które pozostają w wodzie kwaśnej. Dlatego, codziennie pijąc wodę alkaliczną, organizm otrzymuje wystarczającą ilości minerałów alkalicznych, utrzymywane jest alkaliczne środowisko organizmu, zmniejsza się zakwaszenie organizmu, a tym samym wzmacnia się odporność organizmu na choroby
Zobacz raport z testów jonizatora Aquator przeprowadzonych na Uniwersytecie Warszawskim na Wydziale Chemii Kliknij tutaj
3. Bezpośrednie absorbowanie
MNIEJSZE FORMACJE MOLEKULARNE. Cząsteczki wody alkalicznej są połączone w znacznie mniejsze formacje (5-6 cząsteczek) niż zwykłej wody pitnej (10-13 cząsteczek). Dlatego, woda alkaliczna od razu przechodzi przez błony komórkowe i jest bezpośrednio zaangażowana w procesy metaboliczne (organizm nie potrzebuje energii dodatkowej!). Woda z takimi właściwościami znacznie lepiej penetruje tkanki, usuwa z jelita nagromadzone toksyny, nasyca komórki wodą, rozpuszcza najtrudniej osiągalne toksyny. Woda alkaliczna bardzo skutecznie neutralizuje i skrapla zakumulowane pozostałości kwasowe, które potem są łatwo usuwane poprzez nerki.
4. Bardziej ciekła
MNIEJSZE NAPIĘCIE POWIERZCHNIOWE. Napięcie powierzchniowe wody alkalicznej jest prawie dwa razy niższe niż wody z wodociągu. Oznacza to, że alkaliczna woda jest bardziej ciekła, „mokra”. Pamiętając to, że krew – to nawet 90 % wody, łatwo zrozumieć, że dostarczając wystarczającą ilość wody alkalicznej, krew staje się bardziej ciekłą. Jest to bardzo ważne, ponieważ organizmowi kwaśniejąc, krew zagęszcza się, zakłóca się krążenie krwi, zwiększa się zagrożenie powstania skrzepów krwi. Pijąc wodę alkaliczną, krew naturalnie staje się bardziej ciekłą.
5. Więcej tlenu
ZWIĘKSZONA ZAWARTOŚĆ TLENU. W wodzie alkalicznej dominują negatywne jony OH-, tj. w wodzie jest jedyny atom tlenu cząsteczki wody. Dlatego, pijąc wodę alkaliczną organizm otrzymuje dodatkową dawkę tlenu. A gdzie tlen, tam i życie, energia. Proces przemiany materii w dużym stopniu zależy od rodzaju środowiska, w którym odbywa się ten proces. W przypadku braku tlenu, węglowodany rozkładają się tylko częściowo, zaczyna się proces fermentacji. To jest bardzo ważne wiedząc, ze rak rozwija się w warunkach, w których proces przemiany materii odbywają się w środowisku z niską zawartością tlenu.
Parametry techniczne:
1. Pojemność zbiornika jonizatora: 3 litry
2. Zasilanie: 220-230 V.
3. Zużycie energii w produkcji wody jonizowanej: 170 W.
4. Średni czas elektrolizy przy wytwarzaniu wody jonizowanej :5 min.
5. Dopuszczalna temperatura użytkowania 5-40oC
6. Dopuszczalna wilgotność powietrza: 80% przy 25oC
7. Stopień ochrony przed wodą IP54
8. Waga Jonizatora : ~ 1.2 kg.
Zestaw zawiera:
- jonizator wody Aquator Classic
- wyjmowane naczynie
- zestaw membran 20 szt
- Instrukcja obsługi
- karta gwarancyjna
Gwarancja 24 miesiące,serwis gwarancyjny i pogwarancyjny