Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

JONIZATOR+BARDZO WYDAJNY OZONATOR 600mg/h FV

18-06-2012, 4:18
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 389 zł     
Użytkownik ADRIA-COM-PL
numer aukcji: 2328877240
Miejscowość Poznań
Wyświetleń: 25   
Koniec: 20-05-2012 22:05:56

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

<




Pytania? Wątpliwości?
tel. 505-[zasłonięte]-178
[zasłonięte]@adria.com.pl



Nr konta do wpłaty:
77 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]004[zasłonięte] 7407 5871


Koszty wysyłki podane są na górze aukcji oraz na stronie
"o mnie"

Wysyłka 24-48h od zaksiegowania pieniędzy lub deklaracji płatności przy odbiorze przesyłki.

Kupując na kilku aukcjach
koszt wysyłki dolicza
się tylko raz.




GENERATOR OZONU O WYDAJNOŚCI 600 mg/h Z MODUŁEM JONIZATORA ZY-H103

ODDZIAŁYWANIE OZONU:


- Poprzez silne utlenianie działa bakteriobójczo, wirusobójczo igrzybobójczo

- Poprzez natlenianie poprawia metabolizm i odżywianie tkanek

- Aktywizuje system odpornościowy

- Usuwa organiczne i nieorganiczne zapachy z pomieszczeń

Ozon nie maskuje zapachów lecz je usuwa!

Nawet niewielkie stężenia ozonu zmniejszają lub usuwają:

- Odór papierosowy oraz inne zapachy organiczne i nieorganiczne

- Grzyby tworzące pleśnie np. na ścianach, zapachy stęchlizny, choroby

skóry, jamy ustnej. Eliminując również zarodniki grzybów

skutki działania są długotrwałe.

- Roztocza - powodujące alergie ataki astmy, wyczerpanie organizmu

- Drobno ustroje powodujące zakażenia bakteryjne, stany zapalne,

choroby bakteryjne, gnicie żywności itp.

- Pestycydy, fungicydy, azotany, oraz pleśnie i grzyby z warzyw i

owoców

- Hormony, anaboliki i inne zanieczyszczenia w mięsie, drobiu, owocach morza

Ozon 03 jest gazem nietrwałym. Okres połowicznego rozpadu nie

przekracza 40 min. w czystym powietrzu i przy temperaturze 20ºC,

a w zanieczyszczonym wynosi praktycznie około 30 min. Dla wody

okres połowicznego rozpadu ozonu wynosi od 30 min przy temperaturze

20ºC do kilku min. przy 50ºC. Praktycznie po ok. 2 godz.

ozon przechodzi całkowicie w normalny tlen O2. Dlatego generatory

ozonu o wydajności do 500 mg 03/godz są bezpieczne w stosowaniu.

Dopuszczalne maksymalne stężenie ozonu ( MCW) dla 8 godz./

dobę i 40 godz/tydzień wynosi 200μg/m³ (0,2 μg /m³) lub w wartościach

względnych 0,1ppm (100ppb). Zalecany poziom docelowy

to 120μg/m³(0,12μg/m³) lub 0,06 ppm. Ozon jest jednym z najskuteczniejszym

środków dezynfekujących. Działanie bakteriobójcze

wykazuje już w stężeniu około 13μg/dcm³ . Działanie bakteriobójcze

ozonu jest 50 razy skuteczniejsze i 3 tysiące razy szybsze niż

chloru.

ODDZIAŁYWANIE JONÓW UJEMNYCH:

- wytrącają alergeny, pyłki kwiatowe, roślinne i roztocza

- jonizują ujemnie prozdrowotnie powietrze

- wytrącają kurze, pyły i pyłki z pomieszczeń domowych, biurowych,

handlowych itp.

- wytrącają pyłki i alergeny od ptaków i zwierząt domowych



PRAKTYCZNE ZASTOSOWANIA:

1. Usuwanie bakterii, wirusów, pleśni, grzybów, fungicydów,

pestycydów i azotanów z owoców i warzyw w celu ich oczyszczenia

i przedłużenia świeżości i trwałości. Warzywa i owoce

– maksymalny ładunek do 10 kg włożyć do plastikowego lub

szklanego naczynia i zalać wodą do całkowitego zanurzenia.

Umieścić w wodzie rurkę z dyfuzorem ozonatora. Włączyć ozonator

na 10 min. Po zakończeniu ozonowania owoce lub warzywa

pozostawić w wodzie do 10 min. poczym odlać wodę z naczynia.

Warzywa i owoce mogą podlegać dalszej obróbce spożywczej.

Owoce i warzywa można również ozonować zwłaszcza

owoce miękkie maliny, truskawki w powietrzu umieszczając

je luzem w pojemniczkach w foliowych woreczkach strunowych

wprowadzając rurkę dyfuzora do torebki i zamykając ją. Czas

ozonowania 10 min. Przed spożyciem odczekać 20 min.

2. Odkażanie i odświeżanie mięsa, drobiu, jaj w celu usunięcia

zanieczyszczeń metalicznych, mikroorganizmów, hormonów,

antybiotyków itp. Ładunek do 5 kg umieścić w naczyniu jak w

punkcie 1 zalać wodą ozonować 10 min. Wylać wodę osuszyć

na sicie lub durszlaku. Produkty można przyrządzać bezpośrednio

do spożycia lub przechowywać w lodówce czy zamrażarce.

3. Ryby, owoce morza- ozonowanie jak mięsa, ale czas ozonowania

10min.

4. Ozonowanie ryżu, grochu, fasoli, kasz gruboziarnistych.

Umyć w wodzie, umieścić w naczyniu zalać wodą. Włożyć rurkę

z dyfuzorem ozonatora do naczynia ozonować 10 min. Gotować

w wodzie na którą działał ozon. Tak ugotowane produkty

będą dużo smaczniejsze i zdecydowanie dużo zdrowsze.

5. Dezynfekcja zastawy stołowej, naczyń, sztućców, desek do

krojenia. Ozonujemy w wodzie 10 min.

6. Ozonowanie wody pitnej. Dyfuzor zanurzamy w plastikowej

butli z wodą o pojemności do 10 litrów lub plastikowym wiaderku

napełnionym wodą z kranu. Czas ozonowania 10 min. Skutecznie

naozonujemy i dotlenimy wodę a jednocześnie oczyścimy

ją z pozostałości chloru, bakterii, metali czy chloroformu.

Tak przygotowaną wodę (po 20 min.) używamy do gotowania,

picia, płukania i mycia zębów.

7. Kąpiel ozonowa. Działa korzystnie poprzez: dotlenie skóry, odprężenia

organizmu, leczy cellit, choroby grzybowe skóry, trądzik.

Usuwa nieprzyjemny zapach stóp i potu. Rurkę z dyfuzorem

umieszczamy w napełnionej częściowo wodą wannie o temperaturze

do 45ºC i ozonujemy przez 10 min.

8. Ozonowanie pomieszczeń: pokoi, kuchni, łazienek, sanitariatów,

garaży, piwnic itp.- skutecznie je dezynfekuje i

usuwa wszelkie zapachy jak dym papierosowy, stęchlizny,

zapach moczu, zwierząt domowych itp. Pomieszczenia

do 16 m² ozonujemy dwa razy po 30 min. z przerwą

półgodzinną po czym wietrzymy. Pomieszczenia do 30m²

ozonujemy trzykrotnie po 30 min. z przerwami półgodzinnymi

i wietrzymy. Ozonator lub wężyk ozonatora

umieszczamy w pomieszczeniu możliwie wysoko. Zaleca

się aby w trakcie ozonowania włączony był nieduży wentylator

mieszający powietrze. W czasie ozonowania i wietrzenia

w pomieszczeniu zabrania się przebywać ludziom,

zwierzętom i ptakom

9. Lodówki. Włożyć silikonową rurkę ozonatora do komory

lodówki z produktami. Zamknąć drzwiczki. Ozonować

dwa razy po 15 min. z przerwą 30 min. W ten sposób

usuniemy wszelkie zapachy oraz grzyby, pleśnie, bakterie.

10.Szafy ubraniowe, garderoby, szafki z obuwiem, pomieszczenia

dla zwierząt. Umieścić rurkę ozonatora lub

ozonator w obiekcie. Włączyć ozonator dwa razy po 15

min. z przerwą 30 min. wywietrzyć.

11.Samochody osobowe, środki transportu. Ozonowanie

wnętrz samochodów jest jedynym skutecznym sposobem

usunięcia z tapicerki wnętrza samochodu, układu klimatyzacji,

bakterii, wirusów, zarodników pleśni i

grzybów oraz zapachów. Ozonowanie powinno się przeprowadzać

co najmniej dwa razy w roku, a w międzyczasie

stosować dostępne u nas oczyszczacze powietrza zasilane

z gniazdka zapalniczki. Ozonowanie przeprowadzamy

w trzech cyklach po 30 min. z przerwami 15 min

wprowadzając rurkę z ozonatorem przez lekko uchyloną

szybę drzwi do wnętrza samochodu, oraz do wlotu powietrza

i włączając wentylator samochodu na niski poziom

obiegu wewnętrznego. Po zakończeniu ozonowania otworzyć

drzwi samochodu i wywietrzyć.

12.Ozonowanie oliwy z oliwek. Najlepiej przeprowadzić

zasilając wejście ozonatora tlenem medycznym poprzez

reduktor i przepływomierz ustawiając przepływ tlenu w

przedziale 0,5 – 1 litra / minutę. Zanurzamy rurkę ozonatora

w pojemniku z oliwką w ilości do 0,5 litra i ozonujemy

przez 30 min. Następnie rozlewamy naozonowaną

oliwkę do ciemnych buteleczek o objętości 50-100 ml i

przechowujemy w temperaturze do 20 ºC. Aktywny ozon

połączony jest z oliwką w okresie do trzech miesięcy. Naozonowana

oliwka doskonale pielęgnuje zarówno zdrową

skórę jak i skutecznie pomaga w leczeniu różnych schorzeń

skórnych i odleżynach.

PARAMETRY TECHNICZNE:

1.Napięcie zasilania 220-240 V/50Hz

2.Znamionowa moc pobierania 20 W (praca ozonatora i jonizatora)

3.Znamionowa wydajność ozonu 600 mg/h

4.Wydajność pompy 5 l/min

5.Poziom hałasu < 35dB

6.Żywotność ozonatora 4000 godz.

7. Emisja jonów ujemnych 3x106/cm3

8.Waga brutto 1500 g (z wężami silikonowymi i dyfuzorami)

9.Obsługiwane powierzchnie 10÷40 m²

10.Wymiary 20x30x10cm

11.Programowany czas pracy ozonatora 1÷30 min

12.Rodzaj pracy S2-30 min (do 30 min - z przerwą)


Produkt zgodny z dyrektywą RoHS

Posiada certyfikat CE

Gwarancja 12 miesięcy