Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

JOGURTOWNICA NIE WYMAGAJĄCA PRĄDU

20-10-2014, 11:53
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 149 zł     
Użytkownik Eko-ZielonoMi
numer aukcji: 4624939842
Miejscowość gdańsk
Wyświetleń: 20   
Koniec: 20-10-2014 10:56:55

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 0.50 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

    KONTAKT

e-mail:
telefon:
+48 [zasłonięte] 135 448
adres:
Zielono Mi - Eko Sklep
ul. Heleny Marusarzówny 2 lok. 35
80-288 Gdańsk
sklep czynny:
poniedziałek - piątek 10:00-19:00
sobota 9:00-16:00
REGULAMIN
Towar sprzedajemy fabrycznie nowy zgodny z opisem i zdjęciami umieszczonymi w aukcji.
Szczegółowe informacje regulaminu dostępne w zakładce
"strona o mnie"
Możliwość zwrotu lub wymiany towaru do 10 dni.


PŁATNOŚĆ
Wpłata przez PayU
"PŁACĘ Z ALLEGRO"

Zwykły przelew
proszę doliczyć koszt wysyłki
w tytule przelewu podać swój nick z allegro i nr aukcji.
Numer konta
Bank Zachodni WBK
09 1090 [zasłonięte] 2[zasłonięte]5900001 [zasłonięte] 230937
WYSYŁKA
Listy i paczki wysyłamy do 48h od chwili otrzymania pieniędzy na naszym rachunku bankowym.
Wysyłamy
Pocztą Polską i kurierem
Kupując na kilku naszych aukcjach za przesyłkę płacisz tylko raz!
Przesyłka GRATIS! przy zakupie na kwotę 249zł.
Przy zakupie na kwotę 249zł skontaktuj się z nami w celu ustalenia warunków darmowej dostawy.

JOGURTOWNICA




ŁATWA W OBSŁUDZE !

NIE WYMAGA PRĄDU !

CZYM JEST JOGURTOWNICA ?

Jogurtownica jest prostym w użyciu urządzeniem do domowej produkcji jogurtu, kefiru, kwaśnego mleka, masła i sera.

Proponujemy Państwu również żywe szczepy bakteryjne potrzebne do ich wytworzenia. Zapewnią one właściwą jakość i smak produktów jak również zawartość odpowiednich rodzajów i ilości pożytecznych bakterii. Do jogurtownicy załączona jest saszetka do rozpoczęcia domowego wytwarzania jogurtu.



DLACZEGO WARTO WYTWARZAĆ WŁASNE PRODUKTY ?

Tylko świeże produkty zawierają miliony żywych i aktywnych bakterii korzystnie wpływających (działających) na nasze zdrowie. Im świeższy produkt, tym jest ich więcej. Żaden z wytwarzanych przemysłowo produktów nigdy nie będzie tak świeży jak produkt domowy. Wytworzone z naszych saszetek domowy jogurt, kefir i kwaśne mleko zawierają kwas mlekowy, żywe kultury bakterii, dużą ilość łatwo przyswajalnych składników odżywczych m.i.n. wapnia, witaminy A, witamin z grupy B, witaminy K2, białka.

Bakterie kwasu mlekowego występują naturalnie w przewodzie pokarmowym człowieka i są odpowiedzialne m.i.n. za prawidłowe trawienie i wchłanianie pokarmu, ułatwiają właściwe wypróżnianie, wytwarzanie substancji zwalczających szkodliwe bakterie i wiele innych funkcji.

Dlatego produkty te poleca się m.i.n.:

- osobom po antybiotykoterapii

- w przypadku zaparć i innych problemów z trawieniem

- osobom odchudzających się, ponieważ jogurt/ kefir/ kwaśne mleko stanowią doskonały niskokaloryczny i lekkostrawny zamiennik mleka, śmietany i majonezu w przepisach

- osobom starszym, kobietom w ciąży i dzieciom ze względu na łatwą przyswajalność składników odżywczych (obecność żywych bakterii)

- osobom z obniżoną odpornością

- osobom prowadzącym intensywny tryb życia lub uprawiającym sporty Inne zalety naszych produktów:

- nie zawierają składników modyfikowanych genetycznie, cukru, zagęszczaczy, konserwantów, sztucznych barwników ani aromatów przez co są dobrze tolerowane przez osoby z alergiami i zaburzeniami trawienia oraz chorobami przewlekłymi

- nadają się dla osób na diecie wegańskiej, ponieważ mogą być przygotowywane z mleka sojowego

- nie zawierają glutenu

- nie zawierają laktozy

WYTWARZANIE:

Najlepiej używać mleka pełnotłustego krowiego, koziego lub sojowego

1. Podgrzewamy 1 litr mleka do temp.80˚C, aby zabić obce bakterie (pojawia się pierwszy kożuszek).
2. Przelewamy mleko od naczynia: termosu, naczynia ceramicznego, garnka lub jogurtownicy-studzimy do temp.42˚C (w pobliżu kaloryfera).
im dłużej jogurt będzie fermentował, tym mocniejszy będzie smak i kwaśność. Podczas fementacji unikać wstrząsów naczynia.
3. Po skwaszeniu wstawiamy do lodówki na 6-12 godzin celem dojrzewania.
4. Tak przygotowany jogurt nadaje się do spożycia, ale stanowi również źródło bakterii do następnego przetwarzania. Na każdy litr nowo przygotowanego mleka dajemy 4 łyżki stołowe z poprzednio wytworzonego jogurtu. Mieszamy, pozostawiamy do skwaszenia itd. Rozmnażanie można powtarzać wielokrotnie, również ilościowo aż do chwili gdy jogurt straci swoje właściwości-konsystencję, zapach. Oznacza to, że należy zaszczepić nową kulturę bakterii.

Jogurt może być przechowywany w lodówce 7 dni, w saszetce 12 miesięcy (saszetkę należy przechowywać w lodówce).
Życzymy Państwu dużo przyjemności przy przetwarzaniu mleka.

Produkt zgodny z dyrektywą UE 1829/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn.22.09.2003
Producent: Laboratorium Bakteriologiczne IP Ingredients, Suderlugium, Niemcy


POLECAMY RÓWNIEŻ

NA NASZYCH AUKCJACH

BAKTERIE JOGURTOWE DO JOGURTU, KEFIRU I MLEKA KWAŚNEGO

ORAZ WSPANIĄŁĄ KSIĘŻKĘ

http://alle/bakterie-jogurtowe-jogurt-l-i434[zasłonięte]7154.html

http://alle/bakterie-jogurtowe-kwasne-mleko-i434[zasłonięte]8641.html

http://alle/bakterie-jogurtowe-jogurt-naturalny-i434[zasłonięte]1940.html

http://alle/show_item.php?item=434[zasłonięte]9484

http://alle/leczenie-zywieniem-j-kempisty-u-chorzepa-i434[zasłonięte]1425.html


"Leczenie żywieniem"

J. Kempisty lek. med., U. Chorzępa