Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Jogurtownica EasiYo Oryginalna + JOGURT PROMOCJA

07-07-2014, 8:46
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 130 zł     
Użytkownik Samanti-sr
numer aukcji: 4372126815
Miejscowość Otwock
Wyświetleń: 11   
Koniec: 07-07-2014 08:28:43

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 1.00 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Urządzenie firmy Easiyo umożliwia wyprodukowanie domowego jogurtu naturalnego ludziom na całym świecie już od 1992 roku. Dzięki wyjątkowej świeżości, delikatnemu smakowi, żywym kulturom bakterii, które zapewniają prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz swojej oszczędności, jogurtownica zyskała setki tysięcy pozytywnych opinii wśród użytkowników (w tym od alergików)


UWAGA PROMOCJA:

DO KAŻDEGO URZĄDZENIA EASIYO - SASZETKA JOGURTU

G R A T I S :-)

 

 

 

Jogurtownica EasiYo składa się z 3 części:


- Dużego, zewnętrznego pojemnika z przykrywką,

- Wewnętrznego litrowego pojemnika z przykrywką,

- Czerwonej wkładki/ przegródki.

 


                           

 

Sposób przygotowywania jogurtu, kefiru lub kwaśnego mleka:

 

1. Podgrzewamy 1 litr mleka do temp.80˚C, aby zabić obce bakterie (pojawia się pierwszy kożuszek).

2. Studzimy mleko do temperatury 42 ˚C (zdatne do picia)

3. Przelewamy mleko do wewnętrznego litrowego pojemnika, wsypujemy zawartość jednej saszetki, dokładnie mieszamy i zakręcamy przykrywkę.

4. Wkładamy czerwoną wkładkę do dużego pojemnika, stroną z napisem”side up” do góry i delikatnie dociskamy aż się zatrzyma ( na górnym wewnętrznym rowku)

Uwaga: przy pierwszym otwarciu jogurtownicy, wkładka znajduje się dokładnie na właściwej pozycji. Wkładka ta kontroluje ciepło potrzebne do aktywowania wszystkich korzystnych bakterii kwasu mlekowego.

5. Wlewamy  wodę o temperaturze ok. 45 st.C do pojemnika do górnej granicy wkładki (nie wyżej!).

6. Wstawiamy pojemnik z mlekiem i bakteriami do dużego pojemnika, zakręcamy i pozostawiamy do skwaszenia. Kwaszenie trwa od 2 do 6 godzin.

(Im dłużej trwa, tym mocniejszy będzie smak i kwaśność jogurtu/ kefiru/ kwaśnego mleka. Podczas fermentacji należy unikać wstrząsów naczynia).

7. Po skwaszeniu wyjmujemy wewnętrzny pojemnik, otwieramy i wstawiamy do lodówki.

 

Zewnętrzny pojemnik należy po użyciu przetrzeć wilgotną szmatką. Produkty mogą być przechowywane w lodówce do 7 dni. 

 

Tak przygotowany produkt nadaje się do spożycia, ale stanowi również źródło bakterii do następnego przetwarzania.

 

Na każdy litr nowo przygotowanego mleka dajemy 4 łyżki stołowe z poprzednio wytworzonego produktu.

 

Rozmnażanie można powtarzać wielokrotnie, aż do chwili gdy jogurt/ kefir/ kwaśne mleko straci swoje właściwości-konsystencję, zapach. Oznacza to, że należy zaszczepić kulturę bakterii z nowej saszetki.

 


Producent jogurtownicy: Firma EASIYO Nowa Zelandia