Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

JOGURTOWNICA EASIYO domowy jogurt dr KEMPISTY

10-12-2014, 23:47
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 159 zł     
Użytkownik SerceNatury
numer aukcji: 4788125573
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 175   
Koniec: 10-12-2014, 23:41

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Sklep Serce Natury

Tulipanowa 6
20-827 Lublin

Masz pytania bądź wątpliwości?
Napisz lub zadzwoń

[zasłonięte]@sercenatury.com.pl

tel. 533 [zasłonięte] 300
Najszybszą opcją będzie płatność poprzez PayU. Dzięki temu będziemy mogli szybciej dowiedzieć się
o Twojej wpłacie i wysłać towar



Płatności można dokonać również na konto Mbanku


KURIER - TYLKO 15,00 !!!
Pobranie - 16,00 !!!
Najszybsza i najbezpieczniejsza
forma przesyłki
1. Wszystkie oferowane przez sklep produkty są nowe, oryginalne, nieużywane, bez ukrytych wad itp.

2. Zamówienia realizujemy w przeciągu
1-2 dni, nie musisz czekać w nieskończoność jak u innych (do 10dni)

3. Po wygraniu aukcji proszę o wypełnienie formularza opcji dostawy towaru.

4. Pamiętaj - działamy również stacjonarnie, więc w razie braków magazynowych (co się rzadko zdarza) zwracamy pieniądze na wskazane konto

5. Na wpłatę za zakupione towary czekamy równy tydzień czasu (chyba że poinformujesz nas,że wpłacisz w późniejszym terminie). Po tym czasie zgłaszamy sprawę do Allegro jako transakcje niezakończoną, co wiązać się może z ostrzeżeniem lub blokadą konta.
Prosimy więc o przemyślane zakupy.

6. Złożenie oferty jest równoznaczne z tym, że zapoznałeś się z warunkami regulaminu i akceptujesz wszystkie jego warunki.
Przedmiotem aukcji
jest

Jogurtownica EasiYo
zalecana
przez dr Jadwigę Kempisty
- autorkę książki "Leczenie żywieniem"
By upewnić się że wybierasz najlepiej zobacz naszą poprzednią aukcję
http://allegro.pl/show_item.php?item=449[zasłonięte]4721

Jogurtownica EasiYo jest prostym w użyciu urządzeniem do domowej produkcji

jogurtu, kefiru lub kwaśnego mleka.

Składa się z trzech części: dużego, zewnętrznego pojemnika z przykrywką, wewnętrznego litrowego pojemnika z przykrywką, czerwonej wkładki (przegródki).


DLACZEGO WARTO WYTWARZAĆ WŁASNE PRODUKTY ?

Tylko świeże produkty zawierają miliony żywych i aktywnych bakterii korzystnie wpływających (działających) na nasze zdrowie. Im świeższy produkt, tym jest ich więcej. Żaden z wytwarzanych przemysłowo produktów nigdy nie będzie tak świeży jak produkt domowy. Wytworzone z naszych saszetek domowy jogurt, kefir i kwaśne mleko zawierają kwas mlekowy, żywe kultury bakterii, dużą ilość łatwo przyswajalnych składników odżywczych m.i.n. wapnia, witaminy A, witamin z grupy B, witaminy K2, białka. Bakterie kwasu mlekowego występują naturalnie w przewodzie pokarmowym człowieka i są odpowiedzialne m.i.n. za prawidłowe trawienie i wchłanianie pokarmu, ułatwiają właściwe wypróżnianie, wytwarzanie substancji zwalczających szkodliwe bakterie i wiele innych funkcji.

​Dlatego produkty te poleca się m.i.n.:

  • osobom po antybiotykoterapii;
  • w przypadku zaparć i innych problemów z trawieniem osobom odchudzających się,
  • ponieważ jogurt/ kefir/ kwaśne mleko stanowią doskonały niskokaloryczny i lekkostrawny zamiennik mleka, śmietany i majonezu w przepisach,
  • osobom starszym, kobietom w ciąży i dzieciom ze względu na łatwą przyswajalność składników odżywczych (obecność żywych bakterii),
  • osobom z obniżoną odpornością,osobom prowadzącym intensywny tryb życia lub uprawiającym sporty.
Inne zalety naszych produktów:

  • nie zawierają składników modyfikowanych genetycznie, cukru, zagęszczaczy, konserwantów, sztucznych barwników ani aromatów przez co są dobrze tolerowane przez osoby z alergiami i zaburzeniami trawienia oraz chorobami przewlekłymi
  • nadają się dla osób na diecie wegańskiej, ponieważ mogą być przygotowywane z mleka sojowego
  • nie zawierają glutenu
  • nie zawierają laktozy

Sposób przygotowywania jogurtu/ kefiru/ kwaśnego mleka:

1. Podgrzewamy 1 litr mleka do temp.80˚C, aby zabić obce bakterie (pojawia się pierwszy kożuszek).

2. Studzimy mleko do temperatury 42 ˚C (zdatne do picia)

3. Przelewamy mleko do wewnętrznego litrowego pojemnika, wsypujemy zawartość jednej saszetki, dokładnie mieszamy i zakręcamy przykrywkę.

4. Wkładamy czerwoną wkładkę do dużego pojemnika, stroną z napisem”side up” do góry i delikatnie dociskamy aż się zatrzyma ( na górnym wewnętrznym rowku)

Uwaga: przy pierwszym otwarciu jogurtownicy, wkładka znajduje się dokładnie na właściwej pozycji. Wkładka ta kontroluje ciepło potrzebne do aktywowania wszystkich korzystnych bakterii kwasu mlekowego.

5. Wlewamy gorącą wodę do pojemnika do górnej granicy wkładki (nie wyżej!).

6. Wstawiamy pojemnik z mlekiem i bakteriami do dużego pojemnika, zakręcamy i pozostawiamy do skwaszenia. Kwaszenie trwa od 2 do 6 godzin.

Im dłużej trwa, tym mocniejszy będzie smak i kwaśność jogurtu/ kefiru/ kwaśnego mleka.

Podczas fermentacji należy unikać wstrząsów naczynia.

7. Po skwaszeniu wyjmujemy wewnętrzny pojemnik, otwieramy i wstawiamy do lodówki.

Zewnętrzny pojemnik należy po użyciu przetrzeć wilgotną szmatką. Produkty mogą być przechowywane w lodówce do 7 dni. Tak przygotowany produkt nadaje się do spożycia, ale stanowi również źródło bakterii do następnego przetwarzania. Na każdy litr nowo przygotowanego mleka dajemy 4 łyżki stołowe z poprzednio wytworzonego produktu.

Rozmnażanie można powtarzać wielokrotnie, aż do chwili gdy jogurt/ kefir/ kwaśne mleko straci swoje właściwości-konsystencję, zapach. Oznacza to, że należy zaszczepić kulturę bakterii z nowej saszetki.

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

PaneleAllegro.pl