Saszetki jogurtu FITLINE ALL-IN-1000 PLUS firmy PM International
W każdym litrze (1000ml) – stąd też chroniona nazwa „ALL-IN-1000? - znajdują się wszystkie konieczne składniki zawartości, żeby można było rozwinąć całą paletę pozytywnych cech. Mikroorganizmy probiotyczne składają się z bardzo dokładnie ustalonej, jedynej w swoim rodzaju mieszanki różnych szczepów:Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobakterie Bb-12, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus.Kombinacja właściwości zdrowotnych wszystkich zastosowanych szczepów daje optymalną profilaktykę zdrowotną. Jak już wspomniano, „dokowanie” mikroorganizmów w jelitach jest ułatwione przez wprowadzenie sprzyjających polifructosanów (Inulina).Szczególnie wiele zalet wykazuje się w świeżej mieszance ALL-IN-1000?-Probiotic.
Aby jogurty dobrze działały na jelita należy pamiętać o 2 ważnych warunkach: a) obecne w jogurcie bakterie probiotyczne dotrą nienaruszone do jelit - ponieważ zawierają inulinę. W innym przypadku najczęściej są niszczone przez kwasy żołądkowe w czasie przechodzenia przez żołądek b) zawierają wyłącznie naturalne składniki, odpowiednie kultury żywych bakterii i są wolne od konserwantów, środków żelujących itd. FitLine All-in-1000 to tzw. jogurt probiotyczny. Jego główna cechy to: - obecność ogromnej ilości bakterii lactobaccillus acidophillus; - PH tak dobrane, żeby skrócić do minimum czas przebywania jogurtu w żołądku. Jest to produkt, który bardzo skutecznie odnawia florę bakteryjną jelit przyczyniając się do lepszego wydalania toksyn z organizmu oraz do lepszego trawienia i przyswajania pożywienia. Przy jego pomocy organizm skuteczniej zwalcza i wydala grzyby, wirusy i inne wrogie substancje. Skład: Wzbogacone białko słodkiego mleka w proszku, inulina (19,7%), niacyna, kultury bakterii - laktobacillus acidophilus La-5, Bifidobakterium Bb-12, StreptococcusThermophilus, Laktobacillus delbruecki subsp.Bulgaricus. Jogurt Probiotyczny ALL-IN-1000? Probiotic „probiotyczny”. Co właściwie znaczy to słowo? Probiotica („probiotyczny” = „dla życia”) są mieszankami spożywczymi z żywymi mikroorganizmami, które tak wpływają na stosunek wspomagających zdrowie do szkodliwych mikroorganizmów przewodu pokarmowego, że powstają z tego pozytywne efekty dla całego organizmu. Probiotica odbudowują wspomagającą zdrowie florę bakteryjną jelit i wzmagają jej rozwój. Zalety produktu ALL-IN-1000 Plus: *Wzrost bakterii chorobotwórczych jest znacznie hamowany. Bakterie probiotyczne wytwarzają w jelitach „złe warunki środowiskowe” dla bakterii chorobotwórczych tak, że te ostatnie nie mogą rosnąć. *Bakterie chorobotwórcze produkują enzymy, które tworząc komórki rakotwórcze mogą spowodować raka. Badania wykazały, że probiotica znacznie ograniczają aktywność enzymotwórczą. *Znamiennie zwiększają się obronne mechanizmy odpornościowe. *Znacznie zmniejsza się lub zanika zupełnie ryzyko zachorowania na biegunkę. *Łagodzone są lub w ogóle nie występują symptomy często występującej grzybicy wywołanej przez grzyb Candida albicans. *Po lub podczas podawania antybiotyku przyspiesza się odbudowa zdrowej flory bakteryjnej jelit. *Dzięki probioticom redukuje się usadawianie się na błonie śluzowej żołądka Helicobacter pylori, które uważa się za odpowiedzialne za powstawanie wrzodów żołądka i raka żołądka. *Na nietolerancję laktozy (cukru mlekowego) cierpi ok. 30 % społeczeństwa Europy. Prowadzi ona do biegunek. Osoby nie tolerujące laktozy muszą unikać mleka i produktów mlecznych (naszych najważniejszych dostawców wapnia!). Probiotica znacznie poprawiają tolerancję laktozy.
Mikroorganizmy rozwijają się w optymalnych ilościach przez sposób przygotowania. Aktywność probiotyków utrzymuje się na wysokim poziomie, dlatego ALL-IN-1000?-Probiotic może być spożyty po przygotowaniu lub przechowywany w lodówce aż do momentu spożycia. Środki konserwujące nie są potrzebne w ALL-IN-1000?. Przeciwnie w przemysłowo sporządzanych jogurtach probiotycznych stosuje się często obróbkę cieplną dla zwiększenia okresu przydatności do spożycia.Taka obróbka zabija jednak dużą liczbę pożytecznych mikroorganizmów – przez co zmniejszają się właściwości zdrowotne.
All-In-1000 to JOGURT PROBIOTYCZNY, do samodzielnego przyrządzenia. 1 saszetka wystarcza na przygotowanie 1 litra jogurtu. Kupując jogurt All-In-1000 wiemy, że będziemy sporządzać go okresowo.
Sporządzanie jogurtu ułatwia wygodny termos FitLine (Jogurtownica).
Zapraszam