Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

JOGURT PROBIOTYCZNY FitLine -SASZETKI

23-01-2012, 9:49
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 21 zł     
Użytkownik ozyrys_2011
numer aukcji: 2030566149
Miejscowość Gliwice
Wyświetleń: 43   
Koniec: 15-01-2012 03:37:11
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Saszetki jogurtu FITLINE ALL-IN-1000 PLUS firmy PM International

 

W każdym litrze (1000ml) – stąd też chroniona nazwa „ALL-IN-1000? - znajdują się wszystkie konieczne składniki zawartości, żeby można było rozwinąć całą paletę pozytywnych cech. Mikroorganizmy probiotyczne składają się z bardzo dokładnie ustalonej, jedynej w swoim rodzaju mieszanki różnych szczepów:
Lactobacillus acidophilus La-5, Bifidobakterie Bb-12, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus.
Kombinacja właściwości zdrowotnych wszystkich zastosowanych szczepów daje optymalną profilaktykę zdrowotną. Jak już wspomniano, „dokowanie” mikroorganizmów w jelitach jest ułatwione przez wprowadzenie sprzyjających polifructosanów (Inulina).
Szczególnie wiele zalet wykazuje się w świeżej mieszance ALL-IN-1000?-Probiotic.

 


Aby jogurty dobrze działały na jelita należy pamiętać o 2 ważnych warunkach:
a) obecne w jogurcie bakterie probiotyczne dotrą nienaruszone do jelit - ponieważ zawierają inulinę. W innym przypadku najczęściej są niszczone przez kwasy żołądkowe w czasie przechodzenia przez żołądek
b) zawierają wyłącznie naturalne składniki, odpowiednie kultury żywych bakterii i są wolne od konserwantów, środków żelujących itd.

FitLine All-in-1000 to tzw. jogurt probiotyczny. Jego główna cechy to:

- obecność ogromnej ilości bakterii lactobaccillus acidophillus;
- PH tak dobrane, żeby skrócić do minimum czas przebywania jogurtu w żołądku.

Jest to produkt, który bardzo skutecznie odnawia florę bakteryjną jelit przyczyniając się do lepszego wydalania toksyn z organizmu oraz do lepszego trawienia i przyswajania pożywienia. Przy jego pomocy organizm skuteczniej zwalcza i wydala grzyby, wirusy i inne wrogie substancje.

Skład: Wzbogacone białko słodkiego mleka w proszku, inulina (19,7%), niacyna, kultury bakterii - laktobacillus acidophilus La-5, Bifidobakterium Bb-12, StreptococcusThermophilus, Laktobacillus delbruecki subsp.Bulgaricus.

Jogurt Probiotyczny ALL-IN-1000? Probiotic „probiotyczny”. Co właściwie znaczy to słowo?
Probiotica („probiotyczny” = „dla życia”) są mieszankami spożywczymi z żywymi mikroorganizmami, które tak wpływają na stosunek wspomagających zdrowie do szkodliwych mikroorganizmów przewodu pokarmowego, że powstają z tego pozytywne efekty dla całego organizmu. Probiotica odbudowują wspomagającą zdrowie florę bakteryjną jelit i wzmagają jej rozwój.

Zalety produktu ALL-IN-1000 Plus:

*Wzrost bakterii chorobotwórczych jest znacznie hamowany. Bakterie probiotyczne wytwarzają w jelitach „złe warunki środowiskowe” dla bakterii chorobotwórczych tak, że te ostatnie nie mogą rosnąć.

*Bakterie chorobotwórcze produkują enzymy, które tworząc komórki rakotwórcze mogą spowodować raka. Badania wykazały, że probiotica znacznie ograniczają aktywność enzymotwórczą.

*Znamiennie zwiększają się obronne mechanizmy odpornościowe.

*Znacznie zmniejsza się lub zanika zupełnie ryzyko zachorowania na biegunkę.

*Łagodzone są lub w ogóle nie występują symptomy często występującej grzybicy wywołanej przez grzyb Candida albicans.

*Po lub podczas podawania antybiotyku przyspiesza się odbudowa zdrowej flory bakteryjnej jelit.

*Dzięki probioticom redukuje się usadawianie się na błonie śluzowej żołądka Helicobacter pylori, które uważa się za odpowiedzialne za powstawanie wrzodów żołądka i raka żołądka.

*Na nietolerancję laktozy (cukru mlekowego) cierpi ok. 30 % społeczeństwa Europy. Prowadzi ona do biegunek. Osoby nie tolerujące laktozy muszą unikać mleka i produktów mlecznych (naszych najważniejszych dostawców wapnia!). Probiotica znacznie poprawiają tolerancję laktozy.

 

Mikroorganizmy rozwijają się w optymalnych ilościach przez sposób przygotowania. Aktywność probiotyków utrzymuje się na wysokim poziomie, dlatego ALL-IN-1000?-Probiotic może być spożyty po przygotowaniu lub przechowywany w lodówce aż do momentu spożycia. Środki konserwujące nie są potrzebne w ALL-IN-1000?. Przeciwnie w przemysłowo sporządzanych jogurtach probiotycznych stosuje się często obróbkę cieplną dla zwiększenia okresu przydatności do spożycia.
Taka obróbka zabija jednak dużą liczbę pożytecznych mikroorganizmów – przez co zmniejszają się właściwości zdrowotne.



All-In-1000 to JOGURT PROBIOTYCZNY, do samodzielnego przyrządzenia. 1 saszetka wystarcza na przygotowanie 1 litra jogurtu.
Kupując jogurt All-In-1000 wiemy, że będziemy sporządzać go okresowo.

 

Sporządzanie jogurtu ułatwia wygodny termos FitLine (Jogurtownica).

 

 

Zapraszam