Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Jesiotry Chów i hodowla Poradnik hodowcy

28-02-2012, 16:11
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 49.90 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 2072584169
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 6   
Koniec: 31-01-2012 23:54:52

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Rok wydania (xxxx): 2010
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Paczki wysyłane są w ekspresowym tempie.

Książki są dobrze zabezpieczane.

Wystawiamy faktury VAT oraz paragony fiskalne.

Zapraszamy do odwiedzenia naszych innych aukcji:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
Tytuł Jesiotry. Chów i hodowla
Autor Ryszard Kolman
Wydawca IRŚ
Rok wydania 2010
Liczba stron 134 
Wymiary 170 x 240 mm
Okładka twarda
ISBN [zasłonięte]978-83111-48-2 

 

Spis treści

1. Aktualny status ryb jesiotrowatych

2. Podstawowe informacje z zakresu systematyki i biologii ryb jesiotrowatych

3. Charakterystyka gatunków i hybrydów ryb jesiotrowatych występujących w akwakulturze

3.1. Jesiotr ostronosy
3.2. Jesiotr syberyjski
3.3. Jesiotr rosyjski
3.4. Bieługa
3.5. Sterlet
3.5. Wiosłonos amerykański
3.6. Hybrydy ryb jesiotrowatych

4. Planowanie hodowli i chowu jesiotrów

4.1. Wymogi środowiskowe ryb jesiotrowatych

4.1.1. Wymagania tlenowe
4.1.2. Toksyczność amoniaku i azotynów
4.1.3. Szkodliwość dwutlenku węgla rozpuszczonego w wodzie
4.1.4. Wymogi temperaturowe ryb jesiotrowatych

4.2. Wpływ chowu jesiotrów na jakość środowiska wodnego 36
 

4.2.1. Wpływ chowu narybku jesiotrów na jakość wody w warunkach obiegu zamkniętego
4.2.2. Wpływ tuczu jesiotra na jakość wody w stawach przepływowych

4.3. Uzdatnianie wody w obiektach produkcji jesiotra

4.3.1. Zwiększanie natlenienia
4.3.2 Usuwanie zawiesiny
4.3.3 Usuwanie amoniaku
4.3.4 Dezynfekcja wody

4.4. Wyposażenie obiektu do produkcji jesiotra

4.4.1. Dojrzewalnia tarlaków
4.4.2. Wylęgarnia
4.4.3. Podchowalnia wylęgu i narybku
4.4.4. Baseny i sadze do tuczu ryb towarowych
4.4.5. Urządzenia stawowe

5. Rozmnażanie jesiotrów

5.1. Dojrzewanie tarlaków
5.2. Stymulacja środowiskowa i hormonalna
5.3. Pozyskiwanie produktów płciowych i sztuczne zapłodnienie

6. Inkubacja ikry, chów wylęgu i narybku

6.1. Inkubacja ikry
6.2. Chów wylęgu i narybku

7. Chów ciężkiego narybku i ryb towarowych

7.1. Chów jesiotrów w stawach typu pstrągowego
7.2. Chów jesiotrów w stawach karpiowych
7.3. Chów basenowy

8. Chów selektów i tarlaków

8.1. Chów stad tarlaków do celów reprodukcyjnych
8.2. Chów i eksploatacja stad samiczych do produkcji ikry spożywczej

9. Choroby ryb jesiotrowatych

10. Przetwórstwo jesiotrów

10.1. Wartość odżywcza mięsa i ikry jesiotrów
10.2. Przetwory z mięsa jesiotrów
10.3. Przetwórstwo ikry – kawior

11. Literatura

12. Indeks

 

Jesiotry Chów i hodowla Poradnik hodowcy