Poczta Polska: - ekonomiczna: 7 zł, - priorytet: 9,50 zł, - pobranie: 17 zł.
Książki wysyłane są przesyłką poleconą do 24 godzin po pojawieniu się pieniędzy na koncie księgarni.
|
Jesień w kuchni Pięciu Przemian
Anna Czelej
Jesienią, gdy więcej czasu możemy spędzić w kuchni, zmieniamy sposób przygotowania potraw, dłużej je gotujemy, pieczemy i dusimy. W jesiennym menu zgodnym z Pięcioma Przemianami dominują gęste, zawiesiste zupy, warzywa podawane na ciepło, sałatki z kaszami i warzywami strączkowymi.
Aby zrównoważyć jesienną energię yin, należy spożywać produkty o smaku ostrym, czyli między innymi białe warzywa: korzeń pietruszki i selera, por, cebulę, kalafior czy kapustę, zaś dla wzmocnienia organizmu i rozgrzania go, z umiarem doprawiać potrawy imbirem, czosnkiem lub chili. Jesienią nie możemy zapomnieć o robieniu zapasów i przygotowaniu przetworów z warzyw i owoców, aby móc się cieszyć ich walorami zimą.
Zupa brokułowa z kurkami, zupa cebulowa z kaszą jaglaną, sałatka z fasoli i jarmużu, kotlety z grzybów leśnych z sosem żurawinowym to tylko niektóre z pysznych, zdrowych i zrównoważonych posiłków, które przyrządzisz z tą wyjątkową publikacją. Wszystkie przepisy zawarte w książce są wegetariańskie, sezonowe, a większość także bezglutenowa.
Wykorzystaj bogactwo jesieni z kuchnią Pięciu Przemian!
Dane techniczne: Wydawnictwo: Illuminatio Autor: Anna Czelej Ilość stron: 232 Oprawa: miękka ze skrzydełkami Szczegóły: 99 kolorowych fotografii Format: A5 ISBN: [zasłonięte]978-83965-06-8 Cena okładkowa: 34,90 zł zVAT
|