Opis: Jesienią, gdy więcej czasu możemy spędzić w kuchni, zmieniamy sposób przygotowania potraw, dłużej je gotujemy, pieczemy i dusimy. W jesiennym menu zgodnym z Pięcioma Przemianami dominują gęste, zawiesiste zupy, warzywa podawane na ciepło, sałatki z kaszami i warzywami strączkowymi.Aby zrównoważyć jesienną energię yin, należy spożywać produkty o smaku ostrym, czyli między innymi białe warzywa: korzeń pietruszki i selera, por, cebulę, kalafior czy kapustę, zaś dla wzmocnienia organizmu i rozgrzania go, z umiarem doprawiać potrawy imbirem, czosnkiem lub chili. Jesienią nie możemy zapomnieć o robieniu zapasów i przygotowaniu przetworów z warzyw i owoców, aby móc się cieszyć ich walorami zimą.Zupa brokułowa z kurkami, zupa cebulowa z kaszą jaglaną, sałatka z fasoli i jarmużu, kotlety z grzybów leśnych z sosem żurawinowym to tylko niektóre z pysznych, zdrowych i zrównoważonych posiłków, które przyrządzisz z tą wyjątkową publikacją. Wszystkie przepisy zawarte w książce są wegetariańskie, sezonowe, a większość także bezglutenowa.Wykorzystaj bogactwo jesieni z kuchnią Pięciu Przemian! - Autorzy: Czelej Anna
- Podtytuł: Przepisy wegetariańskie
- Języki: polski
- Kod wydawcy: 31514
- Wydanie: 1
- Rok wydania: 2013
- Objętość: 232
- Format: 15.4x20.5cm
- Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
- Ciężar: 0.33
- ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]39650
- Miejscowość: Białystok
- Kod paskowy: 978[zasłonięte][zasłonięte]39650
- Wysokość: 16
- PKWiU: 58.11.1
|
|