Jelita naturalne wołowe środkowe proste 45/50 mm. Pęczek = 10 mb
Jelita przeznaczone są do użytku domowego jak i przemysłowego.
Jelita klasy ekstra – utrzymują równy kaliber w całym pęczku, są mocne i równe. Idealne do pasztetowej wędzonej i kaszanek.
Jelita pochodzą z legalnego źródła, konfekcja i pakowanie odbywa się w zakładzie posiadającym wszelakie zezwolenia. Na życzenie klienta dostarczamy odpowiednie atesty.
Pochodzenie: Argentyna
Do każdej dostawy paragon lub na życzenie faktura.
Kupując w naszym sklepie masz pewność, że kupujesz towar z pewnego źródła. Każdy pęczek zapakowany jest próżniowo w woreczek z nadrukiem i datą ważności.
Jelita zapakowane w oryginalny woreczek można przechowywać w temp. Od 0 do 14 stopni C zgodnie z Polską Normą PN-A-85702 dotyczącą jelit naturalnych. Po otwarciu z opakowania niezużyte jelita należy przesolić solą kuchenną i zamknąć w szczelnym opakowaniu np. słoiczku. I przechowywać w temp od 0 do 14 C Jelit solonych się nie mrozi, gdyż tracą swoje właściwości. Przed użyciem należy je moczyć w letniej wodzie od 30 minut do 60 minut przed nadziewaniem.
Masa jednego pęczka to 0.8kg
W ofercie inne kalibry jelit wieprzowych, baranich, wołowych, sitaki na szynkę, przyprawy, drobny sprzęt masarski. |