Hurt - Detal
Smacznie zdrowo naturalnie. Przygotuj smaczne wędliny bez wysiłku w nierdzewnym szynkowarze. Od dziś szynki i domowe wędliny w każdym domu! Prościej i łatwiej nie było nigdy! |
|
Tu kupujesz : Jelita naturalne Wieprzowe – kal28/30mm – 15m Jelita naturalne wieprzowe w kalibracji 28/30mm. Kaliber jelit dobiera się w zależności od gatunku i rodzaju kiełbasy. Konserwowane solą. Nasze jelita idealnie nadaja się dla kiełbasy polskiej. To właśnie z nich przyrządzane są kiełbasy: "Śląska", surowa polska, "Rzeszowska" czy też kiełbaska 'Grilli' z Finlandii, 'Bratwurst' z Niemiec, 'Boudin blanc' i 'Saucisse Montbeliard' z Francji, 'Boerewors' z Północnej Afryki, kiełbasa BBQ, włoska czy Kishka. Przechowywanie: Przed otwarciem - przechowywyać można w temperaturze otoczenia, w suchym, nienasłonecznionym miejscu. Po otwarciu - zaleca temperatura przechowywania 0 - 14C. Sposób użycia: Jelita przed użyciem należy moczyć ok. 20 min. w wodzie o temperaturze ok 30C.
UWAGA ! WYSYŁKA Listem NA ODPOWIEDZIALNOŚĆ KUPUJĄCEGO , PONIEWAŻ JEST TO PRZESYŁKA NIEREJESTROWANA ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZAGINIĘCIA lub USZKODZENIA (NP OD PIECZĄTKI LUB PRZY PRÓBIE WCIŚNIĘCIA DO SKRZYNKI NA LISTY). Listem wysyłamy do 4 szt Polecamy Paczkomaty, pocztex , kuriera - WIELE PRZEDMIOTÓW MAŁA CENA PRZESYŁKI
Polecamy! Chętnie kupowane z innych naszych aukcji: inne nasze aukcje
Na innej aukcji : Szynkowar przeznaczony do wyrobu pysznych parzonych wędlin domowym sposobem. Pozwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Na środku wieczka znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego termometr z sondą, który nie jest elementem zestawu. Do szynkowara można dopasować termometr o symbolach 185609, 100100, 100200, 100400, 100600. Wykonany ze stali nierdzewnej. Szerokość produktu: 12cm Głębokość produktu: 12cm Wysokość produktu: 19cm W zestawie książka z instrukcją. Gwarancja 24msc
Na innej aukcji : ZRĘBKI DO WĘDZENIA LUB GRILOWANIA 1. Zrębki bukowo – olchowe. Idealne do wędzenia i grillowania. Dzięki nim Twoje potrawy zyskają niepowtarzalny smak, aromat a także złocistobrązowy kolor. Doskonałe do wędzenia baraniny, wołowiny i wieprzowiny.. 2. Zrębki bukowe. Idealne do wędzenia i grillowania. Dzięki nim Twoje potrawy zyskają niepowtarzalny smak, aromat a także złocisty kolor. Doskonałe do wędzenia ryb, drobiu, jagnięciny oraz cielęciny. Wysyłka nastąpi po wybraniu rodzaju zrębek (1 lub 2) Doskonałe i polecane do wędzenia do wędzenia wędlin, ryb i innych produktów zrębki wędzarnicze. Zrębki skrócą czas wędzenia produkty wędzone uzyskają dzięki nim piękny wygląd, kolor i wspaniały smak. Zrębki używamy jako dodatek do wędzenia. Dosypując do tlących się kołków drewna. Dzięki temu łatwoy utrzymasz pożądaną temperaturę i zwiększysz ilość dymu w wędzarni.
Na innej aukcji : 100500 termometr do pieczenia mięs 54-88 st C Na innej aukcji : 100600 termometr do pieczenia mięs 0-120 st C
Na innej aukcji : Sekret Dziadka Feliksa - mieszanka do peklowania 100% natura (pakowane hermetycznie) wzbogacona mieszanka przypraw do peklowania mięsa 36g - na 10kg miesa. Doskonała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, które podkreślają walory smakowe i zapachowe mięs przygotowywanych domowym sposobem. Szczególnie polecana do wieprzowiny, wołowiny, cielęciny oraz baraniny i dziczyzny. Skład: kolendra, owoc jałowca, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, tymianek, rozmaryn, cząber. Nie zawiera konserwantów i glutaminianu sodu. Można używać do marynat i pieczenia
Na innej aukcji : Receptura Babci Leokadii - mieszanka do peklowania mieszanka do peklowania 100% natura (pakowane hermetycznie) Receptura Babci Leokadii - tradycyjna mieszanka do peklowania mięsa. Starannie dobrane przyprawy, nadające wyjąkowy smak i aromat mięs przygotowywanych domowym sposobem. Polecamy do wieprzowiny, wołowiny, cielęciny. Skład: kolendra, owoc jałowca, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, goździki. Masa netto: 36 g na 10 kg mięsa. Nie zawiera konserwantów i glutamininu sodu. Można używać do marynat i pieczenia
Na innej aukcji : Siatka wedliniarska +300st C 310102 Siatka wędliniarska służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich. Dzięki naszej siatce wędzenie, parzenie, lub gotowanie mięs, stanie się o wiele prostsze.! Siatka nadaje się do mięs o przekroju do 16cm i wadze do 1,5 kg. Jej wytrzymałość termiczna to +300 st. Bardzo łatwo zdejmowalna po obróbce domowego wyrobu. - długość : 5 mb ( +/- 5% ), - posiada atest PZH,
Na innej aukcji : Siatka wedliniarska +300st C 310102 Siatka wędliniarska służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich- szynek baleronów oraz innych mięsw gw upodobań do pieczenia, wędzenia peklowania. Dzięki naszej siatce wędzenie, parzenie, lub gotowanie mięs, stanie się o wiele prostsze.! Siatka nadaje się do mięs o przekroju do 22cm i wadze do 2,5 kg. Jej wytrzymałość termiczna to 300 st. Bardzo łatwo zdejmowalna po obróbce domowego wyrobu. - długość : 4 mb ( +/- 5% ), - posiada atest PZH
Na innej aukcji : Nici wędliniarskie bawełniane białe. Nici wędliniarskie bawełniane białe - do pieczenia, gotowania, peklowania, wędzenia. Służą do ręcznego wiązania mięs przeznaczonych do wędzenia, parzenia rolad na czas pieczenia. Naturalne materiały pozwalają na obróbkę cieplną mięsa ( do 300°C) bez zmianty aromatu i smaku. Sznurek jest wytrzymały, mięso można powiesić na haku. Posiada atest PZH.
Na innej aukcji : Osłonka białkowa wędliniarska. Osłonka białkowa wędliniarska do kiełbas -do parzenia, wedzenia - równiez na zimno. Pozwala samodzielne przyrządzanie wyśmienitych wędzonyk lub parzonych wędlin takich jak żywiecka, krakowska, szynkowa, oraz kiełbas długo dojrzewających. Parametry Wytrzymałość termiczna 100°C. Opkaownaie jednost. 4mb (±5%), Średnica 55mm. Użytkowanie Przed napełnieniem moczyć osłonkę 15min. w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1L wody). Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy. Parzenie max temp. 75°C, wędzenie 90°C, obróbka zimnym dymem max. 40°C. Posiada atest PZH. 2 kolory
Na innej aukcji : Osłonka tekstylna wędliniarska do parzenia. Osłonka tekstylna służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich- salcesonów, kielbas grubo rozdrobnionych, oraz pasztetów, moze być również ststoswana przy wyrobie serów. Parametry Wykonana z impregnowanego wytrzymałego materiału, mocne szwy zapewniają małe straty parzelnicze oraz długi okres przechowywania wyrobu gotowego. Wytrzyamłaośc termiczna +100°C, Wsad 3kg. Użytkowanie Pzred napełnieniem osłonkę należy namoczyć przez 30min. Sciśle napełnioną osłonkę pzrayć w max temperaturze 88°C a nstępnie schłodzić. Posiada atest PZH.
Na innej aukcji : Siatka wedliniarska +100C Siatka wędliniarska służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich. Dzięki naszej siatce wędzenie, parzenie, lub gotowanie mięs, stanie się o wiele prostsze.! Siatka nadaje się do mięs o przekroju do 15cm i wadze do 1,5 kg. Jej wytrzymałość termiczna to +100 st. Bardzo łatwo zdejmowalna po obróbce domowego wyrobu. - długość : 5 mb ( +/- 5% ), - posiada atest PZH,
Na innej aukcji : Nadziewarka do kiełbas. Ręczna nadziewarka do kiełbas - prosta obsługa sprawia, że jest idealnym narzędziem w domowym wyrobie wędlin jak również przeznaczona do małych masarni, gastronomii. Doskonała do napełniania farszem osłonek wędliniarskich. Umożliwia produkcję kiełbas, parówek, kabanosów, salami itp.. Wykonana z aluminium. Szerokość produktu: 30cm Głębokość produktu: 11cm Wysokość produktu: 15cm
wyślij maila inne nasze aukcje
|