Jelita wieprzowe cienkie – kiełbaśnice 15 mb, niekalibrowane (kaliber około 28/32). Jelita przeznaczone są do użytku domowego jak i przemysłowego.
Kraj pochodzenia - POLSKA.
Jelita naturalne wieprzowe kiełbaśnice, stosowane do kiełbasy wiejskiej, swojskiej lub białej. Jelita przeznaczone są do użytku domowego jak i przemysłowego. Jelita są wysokiej jakości, mają równy kaliber oraz mocną strukturę.
Jelita pochodzą z legalnego źródła, konfekcja i pakowanie odbywa się w zakładzie posiadającym wszelakie zezwolenia. Na życzenie klienta dostarczamy odpowiednie atesty. Jelita naturalne wieprzowe stosuje się przy produkcji kiełbas wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych, suszonych przeznaczonych do bezpośredniego spożycia, do gotowania lub grillowania.
Jelita wieprzowe cienkie – kiełbaśnice – kraj pochodzenia POLSKA, konfekcja i pakowanie odbywa się w zakładzie posiadającym wszelakie zezwolenia. Na życzenie klienta dostarczamy odpowiednie atesty.
Do każdej dostawy paragon lub na życzenie faktura. Kupując w naszym sklepie masz pewność, że kupujesz towar z pewnego źródła. Każdy pęczek/kostka zapakowane są próżniowo w woreczek z etykietą i datą ważności.
Jelita zapakowane w oryginalny woreczek można przechowywać w temp. Od 0 do 14 stopni C zgodnie z Polską Normą PN-A-85702 dotyczącą jelit naturalnych. Po otwarciu z opakowania niezużyte jelita należy przesolić solą kuchenną i zamknąć w szczelnym opakowaniu np. słoiczku. I przechowywać w temp od 0 do 14 C Jelit solonych się nie mrozi, gdyż tracą swoje właściwości. Przed użyciem należy je moczyć w letniej wodzie od 30 minut do 60 minut przed nadziewaniem.
Masa jednej sztuki to 0,3 kg.
W ofercie inne kalibry jelit wieprzowych, baranich, wołowych, sitaki na szynkę, przyprawy, drobny sprzęt masarski. |