Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Jelita Wieprzowe Cienkie do kiełbas 15 m - Kadek

20-05-2014, 14:22
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 5.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 5.50 zł     
Użytkownik KADEK-JELITA
numer aukcji: 4216864467
Miejscowość Żukowo
Kupiono sztuk: 53    Licytowało: 14    Wyświetleń: 131   
Koniec: 20-05-2014 14:12:36
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt

E-mail: [zasłonięte]@kadek.pl

Telefon: (58)[zasłonięte]685 96

Rachunek: BRE Bank SA

84 1140 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0650040 [zasłonięte] 480012


Kadek Sp. z o.o.

ul. Armii Krajowej 1, 83-330 Żukowo

Przepis na domową kiełbasę


Surowiec 5 kg:

1. Łopatka wieprzowa (ew. karkówka): 3,0 kg

2. Szynka wieprzowa: 1,5 kg

3. Surowy boczek wieprzowy - 0,5 kg


Przyprawy i materiały pomocnicze:

1. Sól: 100-110 g

2. Pieprz naturalny: 3-5 łyżek

3. Majeranek: 6-10 łyżek

4. Czosnek: 0,5-1 główki

5. Jelita baranie KADEK

6. Przędza konopna lub gruba nić


Przyrządzenie surowca:

1. Mięso kroimy na kawałki.

2. Pokrojone mięso mielimy dwukrotnie przez grube sito.

3. Mieszamy mięso. Podczas mieszania dodajemy przyprawy (według gustu).

4. Do mieszanki dodajemy stopniowo zimną wodę, tak by podczas wyrabiania uzyskać z połączenia składników spójną i zwartą masę.


Napełnianie jelit:

Jelita przed użyciem dobrze płuczemy.

Mięsną masą napełniamy jelita w kawałki 10-15 cm. Kiełbaski przedzielamy przędzą lub nicią.


Przygotowanie:

Najlepszy efekt smakowy uzyskuje się poprzez parzenie białej kiełbasy domowej.

Surową kiełbasę należy wrzucić do wody o temp. ok. 75 °C. Zmniejszyć ogień i parzyć ok. 25 - 30 min.

Jest wtedy soczysta i smaczna.

Przydatne akcesoria i przepisy:

dobrakielbasa.pl/shop

kadek

Witamy na naszej aukcji!

Kadek Sp. z o.o. jest wiodącym dostawcą jelit naturalnych dla branży mięsnej w Polsce. Oferujemy w stałej sprzedaży jelita naturalne cienkie skonfekcjonowane w 15 metrowe pęczki. Jest to ilość wystarczająca do zrobienia w domowych warunkach np. swojskiej białej kiełbasy z masy 5-10 kg surowca.


Skład:

jelita naturalne wieprzowe cienkie, śr. konserwujący - sól.


Przechowywać:

w temperaturze otoczenia, w suchym, nienasłonecznionym miejscu. Po otwarciu zalecana temp. przechowywania 0-14 °C.


Sposób użycia:

jelita przed użyciem należy moczyć ok. 20 min. w wodzie o temp. 30 °C.


Termin przydatności do spożycia:

6 miesięcy od daty produkcji na opakowaniu.

qr jelita

Dodano 2[zasłonięte]013-12 12:23

UWAGA! OSTATNIA WYSYŁKA PRZEDMIOTÓW PRZED ŚWIĘTAMI BOŻEGO NARODZENIA NASTĄPI 20 GRUDNIA 2013.