Jelita wieprzowe cienkie 32/34 91m
Jelita wieprzowe cienkie są najbardziej popularnym opakowaniem dla kiełbas cienkich. Przewaga ich nad sztucznymi osłonkami, polega na tym że są w pełni jadalne. Idealnie nadają się dla małych rzeźników lub domowych zapaleńców. Surowiec pochodzący z Unii Europejskiej gwarantuje jelitom wysoką wytrzymałość przy nadziewaniu.
Kaliber po nadzianiu:
32/34
Kaliber po obróbce termicznej:
26/28
Metraż:
91m
Odcinki:
Od 3m do 16m
Opakowanie:
Każdy pęczek jelit jest zasolony oraz zapakowany osobno w plastikowym woreczku, a następnie zgrzewany próżniowo, co gwarantuje świeżość produktu.
Gwarancja:
Każdy produkt posiada etykietę znamionową z określoną datą produkcji, numerem partii, zasadami przechowywania oraz 6 miesięcznym terminem przydatności do spożycia. Jelita należy przechowywać w temperaturze od 4-18°C. W przypadku zmrożenia lub przegrania jelit, stracą one swoje właściwości.
Sposób użycia:
Jelita przed użyciem należy wypłukać z soli, a następnie zamoczyć w wodzie o temperaturze ok. 36-38°C na okres 30min. W przypadku niewykorzystania wszystkich odcinków jelit, można je ponownie zasolić.
Dokumentacja:
Standardowo dla każdego klienta jest wystawiany paragon lub faktura. Na indywidualne życzenie każdego klienta jesteśmy w stanie wystawić Handlowy Dokument Identyfikacyjny, dokumentujący pochodzenie surowca, datę produkcji itd.