Jelita wieprzowe 91 mb kaliber 30/32
Jelita naturalne wieprzowe - najczęściej stosowane są przy produkcji kiełbas wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych, suszonych przeznaczonych do bezpośredniego spożycia, do gotowania lub grillowania. Najczęściej stosowane są do cienkich kiełbas wiejskich, swojskich oraz kaszanki, przeznaczone są do przemysłowego
jak i domowego użytku.
Przechowywanie: po otwarciu z opakowania niezużyte jelita należy przesolić solą kuchenną i zamknąć w szczelnym opakowaniu np. słoiczku i przechowywać w temp.
od 0 do 14 stopni C. Jelit solonych nie należy mrozić, bowiem mrożone tracą swoje właściwości.
Sposób użycia: po wyjęciu z woreczka rozwiązać pęczek. Przed użyciem odcinki należy moczyć przed nabijaniem w ciepłej wodzie, nigdy nie w gorącej od 30 do 60 minut.
Na jeden pęczek 91 metrów bieżących przypada 16-18 sznurów
o długości od 2-12 metrów.
Wszystkie jelita zapakowane są w woreczki foliowe i są szczelnie zgrzane, dlatego można je przechowywać bardzo długo. Jelita tuż przed wysyłką są pakowane
w szczelnie zamknięte woreczki, co zapobiega ich wysychaniu.
Każde opakowanie zawiera nadruk z datą ważności, numerem partii oraz sposobem przechowywania.
Konfekcjonowanie jelit odbywa się w naszym zakładzie produkcyjnym w Kozach.
Posiadamy system kontroli jakości HACCP oraz HDI.
Masa jednej sztuki = 900g
Kraj pochodzenia = Polska
Do każdego towaru dołączamy paragon fiskalny lub na życzenie klienta fakturę.