Jelita naturalne wieprzowe kalibrowane klasy ekstra, kaliber 26/28 (najczęściej stosowane do kiełbasy wiejskiej/swojskiej). Jelita przeznaczone są do użytku domowego jak i przemysłowego. Jelita klasy ekstra – utrzymują równy kaliber w całym pęczku, są mocne i równe. Na jeden pęczek 90 metrów przypada 16-18 sznurów o długości minimum 2 metrów do 12 metrów.
Jelita pochodzą z legalnego źródła, konfekcja i pakowanie odbywa się w zakładzie posiadającym wszelakie zezwolenia. Na życzenie klienta dostarczamy odpowiednie atesty. Jelita naturalne wieprzowe stosuje się przy produkcji kiełbas wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych, suszonych przeznaczonych do bezpośredniego spożycia, do gotowania lub grillowania. Do każdej dostawy paragon lub na życzenie faktura.
Kupując w naszym sklepie masz pewność, że kupujesz towar z pewnego źródła. Każdy pęczek zapakowany jest próżniowo w woreczek z nadrukiem i datą ważności.
Jelita zapakowane w oryginalny woreczek można przechowywać w temp. Od 0 do 14 stopni C zgodnie z Polską Normą PN-A-85702 dotyczącą jelit naturalnych. Po otwarciu z opakowania niezużyte jelita należy przesolić solą kuchenną i zamknąć w szczelnym opakowaniu np. słoiczku. I przechowywać w temp od 0 do 14 C Jelit solonych się nie mrozi, gdyż tracą swoje właściwości. Przed użyciem należy je moczyć w letniej wodzie od 30 minut do 60 minut przed nadziewaniem.
Masa jednego pęczka to 0.8kg Kraj pochodzenia: Chiny
W ofercie inne kalibry jelit wieprzowych, baranich, wołowych, sitaki na szynkę, przyprawy, drobny sprzęt masarski. |